PKK, 2 polisi şehit eden gençlere eylemden önce esrar içirtmiş

Diyarbakır'da geçen yıl 2 polisin şehit olduğu, bir esnafın da yaralandığı silahlı saldırıyı yapan teröristlere, eylemden önce esrar içirtildiği ortaya çıktı. İddianamede yer alan telefon kayıtlarında gençleri örgüt adına yönlendiren bazı kişiler, alt birimdeki yöneticilere, "Üçlü sarın, kalitelisinden olsun

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Size yeni gençler gönderiyorum, memnun kalsınlar." şeklinde emir veriyor.

Diyarbakır'da terör örgütü KCK'nın gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik'e yönelik mart ayında düzenlenen operasyonda yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 13 kişi hakkındaki iddianame tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, KCK ve gençlik yapılanması ile ilgili tarihî süreçten uzunca bahsedildi. Terör örgütü PKK'nın 2007 yılında yaptığı toplantıda 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisleri'nin (YDGM) kurulduğuna dikkat çekildi.

İddianamede sanıkların, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla tanıştıktan sonra, örgütün dağ kadrosundaki mensuplarıyla irtibatlı olarak eylemler gerçekleştirdiği, dağa gidip geldiği ve emirler aldığı vurgulandı. İddianamede, terör örgütünün özellikle sabıka kaydı olmayan gençleri, yeni bir eylem birimi olan 'Öz Savunma Birlikleri (ÖSB)' adı altında görevlendirdiği vurgulandı. Sanıkların kırsalda bulunan teröristlerin verdiği ihtiyaç listesini tamamlayarak zaman zaman Mardin'in Ömerli ilçesi kırsalına götürüp teslim ettikleri vurgulandı.

İddianamede, sanıkların eylemlerden önce esrar içtikleri ve birçoğunun madde bağımlısı olduğu belirtilerek, "Sanıkların yaptıkları görüşme incelendiğinde Kerem Ç.'nin Eyüp T. ile yapmış olduğu görüşmede 'kubar' diye tabir edilen esrar maddesini hazırlamasını, kendisinin gönderdiği şahıslarla birlikte hareket etmesini, bu gelen şahısların da esrar kullanacaklarını ve memnun kalmalarını sağlamasını' istediği, bu konuşmaların sonucunda son süreçte PKK/KCK terör örgütünün gerçekleştirmiş oldukları eylemlerde yakalanan şahısların birçoğunun madde bağımlısı şahıslardan oluştuğu ve bu şahısları ise organize ettikleri, yasa dışı eylemlerde kullandıkları değerlendirilmiştir." denildi. Telefon kayıtlarında Kerem Ç. alt birimde çalıştığı anlaşılan Eyüp T.'ye gençlere iyi esrar içirtilmesi için emir veriyor: "Üçlü sarın, kalitelisinden olsun. Size yeni gençler gönderiyorum, memnun kalsınlar." İddianamede sanıkların yaptığını itiraf ettiği eylemlere de geniş yer verildi. Sanıklardan Ramazan D., Diyarbakır'da 22.9.2011 tarihinde 2 polisin şehit olduğu, bir esnafın da yaralandığı saldırıyı yapan Mekin Kar'ın daha önce gençlik yapılanması içinde yer aldığını anlattı. Ramazan D., "Bu eylemi Mekin Kar yaptı. Bu eylemden önce de Hasırlı Mahallesi ara sokaklarda Kar'ı gördüm. Eylem için gelmişti. Daha önce birlikte takılıyorduk surların dibinde. O da esrar içiyordu." ifadelerini kullandı.

DOMATES: BOMBA, KOLA: MOLOTOF

Terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerinin takibinden kurtulmak için, birbirleriyle yaptıkları telefon görüşmelerinde şifreli kelimeler kullanıldığına iddianamede yer verildi. Dosyaya delil olarak konulan telefon görüşmesi kayıtlarına göre, terör örgütü adına eylem yapan gençler, bombayı 'domates', molotofu 'kola', eylemi 'düğün', havai fişeği 'kuru pasta' ve torpili 'baklava' olarak kodlamış.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber