7 yıl önce alevlere teslim olan köy konağının yerine yenisi yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi'nin katkılarıyla Keles'in Alpagut köyüne yaptırılan köy konağı törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keles'in Alpagut köyünde 2005 yılında çıkan yangında bir köylünün eviyle birlikte alevlere teslim olan ve kullanılamaz hale gelen Köy Konağı, 7 yıl sonra köy meydanındaki yerini aldı. Anlamlı bir işbirliğiyle hayata geçirilen Köy Konağı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile çok sayıda davetli katıldı.

Alpagut Köyü Muhtarı İsmail Oruç, 2005 yılındaki yangında kül olan köy konağının yapılmasının sürekli konuşulduğunu ancak bir türlü yapılamadığını ifade etti. İsmail Oruç, "Bugün otel odalarını aratmayacak lükse sahip odaları bulunan köy konağımız, başkanlarımızın katkılarıyla hizmette. Bu bina var oldukça, Recep Altepe'ler, Mustafa Bozbey'ler, Mustafa Bektaş'lar ve Turgay Erdem'ler asla unutulmayacak.? dedi.

Konuşmaların ardından Alpagut Muhtarı İsmail Oruç, Başkan Altepe ve emeği geçenlere plaket verdi. Daha sonra köy konağını hizmete açan protokol üyeleri, binayı gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber