Vali Küçük, Küre-i Hadid Camii'nde incelemelerde bulundu

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Eflani ilçesinde restorasyonu yapılan Küre-i Hadid Camii'nde incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Küçük, "1451 yılında Candaroğulları döneminde yapılmış bir camidir. Bu tür eserler bizim tapu senetlerimizdir. Bugün itibari ile restorasyon ve tadilat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor." dedi.

Vali Küçük, Eflani'ye bağlı Demirli köyünde restorasyon çalışmaları devam eden camide incelemelerde bulundu. Karabük'ün ilçeleriyle birlikte önemli turizm kaynaklarına sahip olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük, turizmde doğanın ön plana çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, "Doğal güzelliklerimizi gelen ziyaretçilerin kullanımına hazır hale getirmemiz gerekiyor. Biz bunun için çalışmalar yapıyoruz. Aslında muhteşem bir hazinenin üstünde oturuyoruz. Sadece yapmamız gereken o hazinenin üstündeki tozu silmek ve insanların beğenisine sunmak. Benim Eflani Kaymakamlığı yaptığım dönemdeki en büyük hayallerimden biri olan bu camiinin, bugün restorasyonunun yapılıyor olmasından çok mutluyum." dedi.

Vali İzzettin Küçük Küre-i Hadid Camii'ndeki incelemelerin ardından İncüğez Mahallesi'nde bulunan eski su değirmenlerini gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber