Kapıkule'den 81 bin 588 gurbetçi aracı yurda giriş yaptı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda son 38 gün içerisinde 81 bin 588 gurbetçi aracı yurda giriş yaptı. Yaz döneminin başlamasıyla birlikte gurbetçiler memleketlerine doğru yola çıkıyor. Gurbetçi vatandaşların tatil için en fazla tercih ettiği dönem ise haziran-temmuz dönemi. 1 Haziran-8 Temmuz günlerini kapsayan sürede Kapıkule'den 81 bin 588 araç yurda giriş yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, gurbetçilerin sılaya yolculuğunun beklendiği hızda başladığını söyledi. Gurbetçiler için gerekli hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Yalçın, hizmet kapasitesini bu yıl yüzde 20 oranında artırdıklarını kaydetti.

Araç girişlerinin hafta içinde normal hafta sonunda ise zirveye çıktığını anlatan Yalçın, ?Bu yoğunluk dönemine denk gelen gurbetçilerin şikayetleri olmuştur. Bunların hepsi birkaç saatlik yoğunluklardan ibaret. Herhangi bir aksamamız yok. Personelimizin tamamı görev başında. Bilgisayar sistemimizle ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Elimizden geldiği kadar hizmetlerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz.? dedi.

Müslüm Yalcın, 20 Haziran tarihi itibariyle normal günlerde bin 500 civarında olan araç sayısının 8 Temmuz Pazar günü 6 bin rakamı geçtiğini ifade etti. Yalçın, ?Bunlar beklediğimiz rakamlardı. Yolculuklarla sürekli görüşüyorum. Herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığına dair. Onlarla yaptığım görüşmelerde en büyük sıkıntıyı Almanya'da yaşadıklarını söylediler. Bunun nedeni ise okulların tatil olmasıyla birlikte aynı anda insanların yola çıkması. Demek ki, aynı anda herkes yola çıkınca aynı sıkıntılar yaşanabiliyor. Bizim zaman zaman yaşadığımız sıkıntılar bu gerekçeden kaynaklanıyor. Benzer sıkıntıları her türlü şehir trafiğinde yaşamamız mümkün. Mümkünse, aynı saatlerde yola çıkmazlarsa, onlara daha konforlu bir hizmet verebiliriz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber