İlin Ahisi için adaylar belirlendi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, İlin Ahisi için adayların belirlendiğini duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Alan, ?Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlarımız ile Esnaf ve Sanatkâr Teşkilatı'nda tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için her yıl eylül ayında Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliği kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında, meslek hayatında başarı gösteren esnaf ve sanatkârlar ile ahilik kültürüne hizmet eden kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirilmesi de bulunmaktadır.? dedi.

Alan, birliğe bağlı odalardan kayıtlı üyeler arasından belirlenen Ahilik ilkelerine bağlı ve mesleki hayatında başarı gösteren esnaf ve sanatkârların ?İlin Ahisi? aday adayı olarak gösterildiğini kaydetti.

İlin Ahi adayı, esnaf sanatkârların arasından Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin oylaması sonucu belirlendi. Buna göre Mehmet Doğan, Ramazan Silay ve Ali Hasköse 2012 yılı ?İlin Ahisi? adayı olarak İl Kutlama Komitesi'ne bildirildi. Ahilik İl Kutlama Komitesi bu 3 aday içinden İlin Ahisi'ni seçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber