İlk yüz naklinin kahramanları Uşak'ta bir araya geliyor

Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, 14 Temmuz Cumartesi günü Uşak'a geliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Üniversitesi ve Kent Konseyi'nin düzenlediği "Uşak'ın Erdemli Yüzleri" adlı bir konferansa katılacak olan Prof. Dr. Ömer Özkan ve Uğur Acar, donör Ahmet Kaya'nın ailesini de ziyaret edecek.

Kent Konseyi Başkanı ve Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz nakillerini gerçekleştirerek tıp tarihine geçen Prof. Dr. Ömer Özkan ile nakil olan Uğur Acar'ın Cumartesi günü Uşak'a geleceğini bildirdi. Prof. Özkan'ın daveti geri çevirmeyerek ekibiyle birlikte Uşak'a gelmeyi daha önceden kabul ettiğini bildiren Dr. Zafer Aydın, "Uşak, yüz nakillerinin sembol kenti haline geldi. İlk yüz naklinin kahramanlarını ilk kez Uşak'ta bir araya getireceğiz" dedi.

Prof. Dr. Ömer Özkan'ın eşi ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Uğur Acar'ı da alıp cumartesi günü öğle saatlerinde kente geleceğini belirten Aydın, "Atatürk Kültür Merkezi'nde organ bağışının önemini anlatmak için 'Uşak'ın Erdemli Yüzleri' adlı bir konferans tertipledik. Saat 15.00'teki konferansa Prof. Dr. Ömer Özkan konuşmacı olarak katılacak. Ekip Antalya'dan geldikten sonra Uğur Acar, Uşaklı donör Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret edecek. Ahmet Kaya'nın ablası ve buradaki çocukları Uğur Acar ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Bu tarihi bir buluşma olacak. Ardından cumartesi akşamı Sayın Valimiz misafirlerimiz onuruna bir akşam yemeği verecek. Pazar günü de hep birlikte Taş Yaran Vadisi'ndeki kahvaltı programının ardından kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri olan Ulubey Kanyonlarını ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk yüz naklinin gerçekleşmesinde kardeşinin organlarını bağışlayarak önemli bir rol oynayan donör Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil ve Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin gerçekleşmesine vesile olan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın anne ve babası da onur konuğu olarak konferansa katılacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan'ın konuşmacı olarak katılacağı konferansa Uşak halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber