Türkiye 8.'si Demirel: Beyin cerrahı olmak istiyorum

Bursa Özel Sevgi Çiçeği Anafen Dershaneleri, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) büyük bir başarıya daha imza attı. Anafen Dershaneleri ve Bursa Nilüfer Özel İlkbahar İlköğretim Okulu öğrencisi Alperen Demirel, 499.034 puanla Türkiye 8'incisi, Bursa birincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anafen Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Aydoğdu, düzenlediği basın toplantısında, değişen sınav sistemine paralel olarak düzenledikleri kurslarla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredat yapısına uygun ?kazanım merkezli' bir anlayışla hareket ettiklerini anlattı.

Son 4 yıldır, SBS sisteminde 500 tam puan ve Türkiye birincileri ile liselere yerleştirdikleri Türkiye derecelerini herkesin takdir ettiğine dikkat çeken Aydoğdu, bu yıl ise Türkiye 8.'si ile 8. sınıflarda 10 Türkiye birincisi çıkardıklarını kaydetti. Aydoğdu, şunları söyledi: ?8. sınıf SBS'de 10 öğrencimiz 500 tam puan aldı. Özel Nilüfer Eğitim Kurumları İlkbahar İlköğretim Okulu'ndan Alperen Demirel, OYP puanına göre Türkiye 8.'si ve Bursa 1.'si oldu.?

Genel Müdür Yardımcısı Aydoğdu, Türkiye'de ilk 100'de 29 öğrencileri, Bursa genelinde ise ilk 100 içinde 63 öğrencilerinin dereceye girdiğini aktardı. Yakalanan başarıdan dolayı mutlu olduğunu aktaran Aydoğdu, ?Geleceğimizin mimarları öğrencilerimize başarılar diler, Bursa'da ülkemiz adına eğitim-öğretim faaliyetleriyle gayret göstererek böyle güzel sonuçlara imza atan başta öğretmen ve idareci arkadaşlarıma, bu başarılarda sürekli yanımızda olan kıymetli velilerimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.? şeklinde konuştu.

"BEYİN CERRAHI OLMAK İSTİYORUM"

Alperen Demirel ise sonuçtan mutlu olduğunu söyledi. Demirel, ?Aslında bu kadarını beklemiyordum. Benim için de sürpriz oldu. Ancak 3 yıl boyunca öğretmenlerimin ve okulumun desteği ile bu başarıyı yakaladım. Öğretmenlerim bana ilk sınıftan itibaren destek oldular. Planlı, programlı çalıştım. Ancak sanatsal ve sportif aktivitelerden de vazgeçmedim.? dedi.

Önce lise hayatını tamamlayıp istediği bir üniversiteye yerleşmek istediğini anlatan Demirel, akranlarına planlı programlı çalışmalarını tavsiye etti. Büyüdüğünde beyin cerrahı olmak istediğini belirten Demirel, insanları tedavi etmenin kendine cazip geldiğini ifade etti.

Alperen Demirel'in babası Dr. Hüseyin Demirel ise şöyle konuştu: ?Alperen, 5. sınıftan itibaren kendi istediği dershaneye gitti. Hocaları da kendisi ile yakından ilgilendiler. Öğretmenleri ile biz de dost olduk. 8. sınıfa kadar kendisi ile çok ilgilendiler. Kendisi de zeki ve çalışkan bir çocuk, planlı çalıştı. Kendisi de Bursasporlu, son Türkiye kupası finalini de izledi. Sınav sonrasında büyük bir başarı bekliyorduk ama Türkiye 8.'si biraz sürpriz oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber