Tarlaya ekilen Hint kenevirini pilot gördü

İstanbul Narkotik polisi, gerçekleştirdiği dört ayrı operasyonda büyük kısmı ekili olan 3 bin 500 kök Hint keneviri ele geçirdi.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havacılık Şube Müdürlüğü'ne ait bir polis helikopterinin İstanbul üzerindeki rutin uçuşlarından birinde fark ettiği ayrıntı, Narkotik timlerini harekete geçirdi.

Pilotun yakaladığı ayrıntı, Çatalca'da boş Hazine arazisi üzerindeki düzgün bir şekilde ekimi yapılmış bir tarlaydı. Çatalca ilçesinin Kalfa köy yakınlarındaki araziyi bir süre izleyen Narkotik timleri Jandarma Komutanlığı ekiplerini de haberdar ederek bölgedeki araştırmalarını sıklaştırdı. Yapılan takibin ardından tarlaya girmeye karar verildi. Helikopterin yönlendirmesiyle Narkotik polisi, tarlada 600 adet dikili, 220 adet de kurutulmaya bırakılmış toplam 820 kök Hint keneviri ele geçirdi. Bölgenin Hazine arazisi olması sebebiyle ekimin kimler tarafından yapıldığı araştırılıyor. Arnavutköy'deki diğer operasyonda, Hadımköy Diliklikaya Mahallesi merasındaki alanda ekili halde 230 kök hint keneviri ele geçirdi.

Başakşehir'deki üçüncü operasyonda ise hedefte Şahintepe bölgesindeki bir bina ve çevresi vardı. Binanın bahçe kısmında uyuşturucu yetiştirildiği bilgisi üzerine olay yerine giden polis, bahçede dikili halde 200 adet Hint keneviri buldu. İki şüpheli gözaltına alındı. İstanbul'daki Hint keneviri operasyonlarının sonuncusu Kayabaşı Şamlar köyü yakınlarındaki bir tarlaya yapıldı. Aramalarda ekili haldeki 2 bin 250 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber