Foça'da gölek düellosu

Bin günde bin gölet" projesi kapsamında İzmir'in Foça ilçesinde yapımı devam eden gölet AK Parti ve CHP arasında tartışma konusu oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Foça Pers Mezar Anıtı mevkiinde 460 dönüm tarımsal alanın sulanmasında, yangınların söndürülmesinde ve yaz döneminde yabani hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla için inşa edilen göletin harita çalışmaları sırasında düzenlediği basın toplantısında, ?Uzun yıllardır Foçalıların hayali olan gölet projesini hayata geçirilmesine imkan veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na Foça halkı adına teşekkür ediyorum" diyerek AK Parti'nin Foça halkına verdiği sözleri yerine getirdiğini açıklamıştı.

Özgirgin'in bu açıklamalarından sonra basın toplantısı düzenleyen CHP Foça İlçe Örgütü Gölet projesinin kendi projeleri olduğunu savundu. Basın toplantısında konuşan CHP'li Foça Belediye Meclis Üyesi Ercan Yüksektepe, Foça Belediyesinin 2009 yılında DSİ'ye öneri yazısı üzerine Yeni bağarası mezarlığı yanındaki bölgeye gölet inşasına başlandığını belirterek, "Gölet bizim projemizdir" dedi.

BAŞKAN ÖZGİRGİN'DEN SERT TEPKİ

CHP'li Yüksektepe'nin yaptığı açıklamanın basında yer almasından sonra AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin karşı atak yaptı. Duruma sert tepki gösteren Özgirgin, "CHP'li arkadaşlarımız gece rüya görüyorlar. Sabah uyandıklarında ise o rüyaya maalesef kendileri de inanıyorlar" dedi. "CHP'li Foça Belediyesi AK Parti'nin ilçemize kazandırdığı yatırımları sahiplenme konusunda oldukça tecrübelidir" diyerek CHP'li yerel yönetimi çok sert bir dille eleştiren Başkan Özgirgin, şöyle konuştu, "Dönemin Kültür Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun Foça'mıza yaptığı ziyareti sonrasında ilçemize gönderdiği ödenek ile CHP'li yerel yönetim sevgi yolunu yaptırdı. Açılışında anakent belediye başkanı ?Foça'ya yatırımlarımız devam edecektir' dedi. Hizmetin asıl sahibine kuru bir teşekkür bile çok görüldü. On yıllardır balıkçılarımızın hayali olan balıkçı barınağımız Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yaptırıldı. Yapımı sırasında Foça Belediyesi balıkçı barınağının inşaat halinde ki fotoğraflarını çektirip belediyenin resmi web sitesinde ?Belediyemizin yapımı devam eden yatırımları' bölümünde yayınladı. Yetmedi 2009 yerel seçimleri öncesinde gerçekleştirilen CHP mitinginde Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ortaya çıkıp ?sözümüzü tuttuk balıkçı barınağını yaptık' diye bağırdı. Şimdide gölet projesine sahip çıkmaya çalışıyorlar. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum alemin türküsü ile gerdeğe girme konusunda çok başarılılar. Aslında Foça'da son 25 yılda ilçemize somut bir eser kazandıramayan CHP'li yerel yönetimi anlayışla karşılıyorum. İlçemize bir şey kazandıramadıkları için Ak Parti hükümetinin yatırımlarını kendi yatırımları gibi göstermeye çalışarak haklı olarak kendilerini avutmaya çalışıyorlar. Ancak bu anlayışla sadece kendi kendilerini kandırırlar. Çünkü Foça halkı ilçemize yapılan yatırımları kimin yaptığını çok iyi biliyor. CHP'li Foça Belediyesi Ak Parti'nin yatırımlarını kendi yatırımıymış gibi göstermeye çalışıp çaba sarf etmesin, her yıl topçu ve popçulara çuval dolusu vereceğine biraz Ak Parti'li belediyeleri örnek alıp ilçemize somut yatırımlar kazandırmaya çalışsın. Bu konuda yeterli meziyete sahip değillerse biz her zaman yardımcı olmaya hazırız. Zira Ak Parti belediyeler arasında parti ayrımcılığı yapmayan tek partidir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber