İş Bankası, 69. ormanını İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde kurdu

Türkiye İş Bankası tarafından 2008'de başlatılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğinde yürütülen '81 İlde 81 Orman' projesinin 69. ormanı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEMA ormanının açılış törenine AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, yerel yöneticiler, gönüllüler ve öğrenciler katıldı. '81 İlde 81 Orman' projesi kapsamında AİÇÜ kampüs yerleşkesinde bulunan 20 hektarlık alana 9 bin adet değişik türlerde ağaç fidanı dikildi.

Törende bir konuşma yapan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitenin ağaçlandırma konusunda çok ciddi mesafeler kat ettiğini belirtti. Kampüs yerleşkesinde 40 binin üzerinde ağaç olduğunu ifade eden Rektör Aslan, "Çeşitli kurum ve kuruluşların yardımı özellikle Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden ağaçlandırmanın hız kesmeden devam etmesini istirham ediyorum." dedi.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise herkesin ortak geleceği için yapacakları en iyi işlerden birinin fidan dikmek olduğunu söyledi. Bugüne kadar 68 ilde 22 farklı türde, 1 milyon 750 binden fazla fidan diktiklerini hatırlatan Özince, "Bunların bakımı da 5 yıl boyunca sürdürülecek ve kuruyan fidanların yerine yenileri dikilecek. 69. ormanımızı da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsünde kurduk. Bu vesile ile Ağrı ilimizde de iş bankası olarak bir ormanlık alan oluşturduk. Bundan dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyim." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber