Zabıta Ramazan'da dilencilere göz açtırmayacak

Ramazan ayında ithal dilencilerin önüne geçmek için Erzurum'daki belediye zabıta ekipleri alarma geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların yoğun bulunduğu Cumhuriyet, Çaykara, Mumcu ve Taş Mağazalar caddelerini mekan edinen dilenciler, kadın zabıta ekiplerinin de katıldığı operasyonlarla yakalanıyor. Yakalanan dilenciler, geldikleri yerlere zabıta gözetiminde geri gönderiliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi dilencilere yönelik operasyonlarını artırdı. Malatya, Bingöl, Ağrı gibi çeşitli illerden ve Erzurum'un bazı ilçelerinden gelip, Ramazan ayında dilencilik yapacakları tespit edilenler zabıta ekiplerince toplandı. Haklarında Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılıp, üzerlerindeki paralara el konulan dilenciler, zabıta gözetiminde tren ya da otobüsle geldikleri şehirlere geri gönderildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, bayrama kadar dilencilere karşı mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. İthal dilencilerin daha çok kadın ve çocuklardan oluştuğunu ve vatandaşların bu kişilere para vermemesi uyarısında bulunan Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, "Dilenciye para vermek onu teşvik etmektir." uyarısında bulundu.

Öte yandan Erzurum'daki yerli dilencilerin envanterini çıkartan zabıta, il merkezinde 17'si kadın 22 dilenci bulunduğunu, bunların da genelde birbirlerinin yakın akrabası olduğunu belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber