Gün ışığına Türk doktorların elinde kavuştu

Türkiye'den Afrika'ya giden doktorların yaptığı ameliyatla 16 yıllık görme hasreti biten Amedu Ousmane, Türk ekibinin moral kaynağı oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğuştan görme engelli olan Amedu, ameliyatın ardından ilk kez gördüğü babasına sarılarak ağladı.

Türkiye'de toplanan insani yardımların Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve her yıl düzenli olarak bir sağlık ekibinin Afrika'ya gönderilmesini organize eden Gönüllüler Grubu 12. Nijer seyahatini tamamlamak üzere. Bugüne kadar 12 kez gidilerek binlerce Afrikalıya umut ışığı olan gönüllülerin 12. seyahatinde yaşanan olay bütün ekibe moral oldu.

Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer'in Maradi kentinde yaşayan ve doğuştan görme engelli Amedu Ousmane, Türk doktorlarının ameliyat yaptıklarını bir arkadaşından duydu. Yaşadığı Goulbi Köyü'nün Türk doktorların bulunduğu bölgeye uzaklığına aldırmadan yola çıkan Ousmane, tam 3 saatlik bir yürüyüşün ardından doktorlara ulaştı. Hastane bahçesindeki yüzlerce kişi arasına girerek sıra bekleyen ve iki gün geçiren Ousmane'yi fark eden doktorlar öncelik tanıyarak hastayı ameliyata aldı. 14 doktor, 8 hemşire, 2 teknisyenle birlikte toplam 42 kişilik bir ekiple hastalarla ilgilenen grubu sevindiren haber ameliyattan sonra geldi. Ameliyata girerken zor hasta olarak kabul edilen ve doğuştan gözleri görmeyen Ousmane'nin durumu merak uyandırmıştı.

Dr. Selim Genç'in başında olduğu bir ekip tarafından ameliyat edilen genç, ameliyat sonrasında gün ışığına kavuştu. Gözlerini açtığında daha önce hiç görmediği, sadece seslerini duyduğu insanları ve babasını karşısında gören Ousmane, gözyaşlarını tutamadı. Tıbbi ekibe dualar eden Ousmane Türk ekibinin de moral kaynağı oldu. Çünkü Ousmane ile birlikte iki hafta içinde 2 bin 207 göz ameliyatı yapan ekibin güzel habere ihtiyacı vardı.

BAŞKAN CEYLAN: OPERASYONLAR BÖLGE HALKI İÇİN HAYATİ ÖNEMDE

Maradi Bölgesine 2005 yılından bu yana 12 kez geldiklerini belirten Gönüllüler başkanı İbrahim Ceylan, her defasında tıbbı malzeme ve ekipmanlarını yenilediklerini belirtti. Katarakt, Cerrahi Ameliyatlar yanında K.B.B ve Diş branşlarında da hizmet verdiklerini ifade eden Ceylan, birçok derneğin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri bu operasyonların bölge insanı için hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Türk sağlık ekibinin 15 Temmuz 2012 günü Türkiye'ye dönecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber