Telefon dolandırıcıları, arabasını sattırıp hesaplarına para yatırttı

İzmir'de cep telefonundan aradığı kişilere kendilerini savcı ya da polis olarak tanıtıp dolandıran, çok sayıda suç kaydı bulunan bir kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet yetkilileri, polisin telefonla para veya kontör talep etmeyeceğini tekrarladı.

Son zamanlarda ülke genelinde bazı kişiler, vatandaşları cep telefonu ile arayıp kendisini emniyet mensubu veya savcı olarak tanıtarak, "Hesaplarınıza girilmiş, terör örgütüne yardım yapılıyor. Yakalama çalışmaları yapıyoruz. Hesaplara para yatırmanız durumunda şahısları yakalayacağız." diyerek dolandırıyor. Şanlıurfa'da oturan V.S.A.'yı arayarak kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi, telefon numaransının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek, "Adınıza bankadan para çekilmeye çalışılıyor. Operasyon yapılacak. Yardımcı olmazsanız yardım ve yataklıktan hakkınızda işlem yapılacak." diyerek korkuttu. V.S.A., 20 bin TL parayı şüpheli C.S.'nin hesabına yatırdı, daha sonra yine şahısların yönlendirmesiyle arabasını 28 bin TL'ye satıp karşılığında aldığı 45 adet cumhuriyet altınını ve 500 TL nakit parayı bir torbaya koyarak hastane bahçesinde tenha bir yere bıraktı. Toplam 50 bin TL dolandırılan V.S.A., polise başvurdu.

Bursa'da oturan K.A. ise kendisini arayan şahıslara, benzer şekilde C.S. adına toplam 10 bin 50 TL para yatırarak dolandırıldı. Şüpheli C.S.'nin, hesabına yatırılan paraları İzmir'deki değişik bankalardan çektiği tespit edildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu şüpheli C.S., dün (12 Temmuz) üzerinde 2 bin 200 TL parayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde olayları doğrulayarak, parayı isimlerini Yusuf, Hasan ve Vedat olarak bildiği şahısların kendisini yönlendirmesiyle çekip kendilerine teslim ettiğini dile getirdi. Emniyette işlemleri tamamlanan C.S., adliyeye sevk edildi. Zanlının 15 hırsızlık, iki dolandırıcılık, iki uyuşturucu madde kullanmak ve bir de kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan toplam 20 suç kaydı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Emniyet yetkilileri, son dönemlerde cep telefonu kontörü ya da banka hesaplarından para isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılıkların artmaya başladığına dikkat çekerek, vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Yetkililer, polisin telefonla para veya kontör talep etmeyeceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber