Genç kanatlar, İnönü Eğitim Merkezi'ni gezdi

Türk Hava Kurumu(THK)'nun Polatlı'da düzenlediği genç kanat kursuna katılan 22 öğrenci, THK Polatlı Şube Başkanı Ahmet Erdoğan ve maket uçak eğitmeni kurum saymanı Şermin Gedik'le birlikte Eskişehir İnönü'de bulunan THK İnönü Havacılık Eğitim Kampı'na gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THK Polatlı Şube Başkanı Ahmet Erdoğan, kurum olarak ilçede bulanan gençlere havacılığı sevdirmek gayesiyle çeşitli etkinler düzenlediklerini, maket uçak kursunun yanında Eskişehir İnönü'deki THK Havacılık Eğitim Kampına 22 kişilik Genç Kanat üyesi ve 3 görevli personel olarak gideceklerini söyledi.

Erdoğan, "THK Polatlı Şubemizde 150, Konya'nın Yunak İlçesi Hacıömeroğlu şubesinde 88, 13 Eylül İlköğretim Okulu'nda 32 kursiyer öğrencimize model uçak kursu verdik. İlçemizde diğer havacılık dallarında da eğitim vermeyi hedeflemekteyiz. Bu kapsamda Polatlı'da ilk kez 45 öğretmenimize Model Uçak Rehber Öğretmenlik Kursu verdik ve okullarımızda havacılık kulüplerinin kurulmasını bu okullarda model uçak kursu verilmesini sağladık.'' dedi.

Daha sonra öğrenciler Polatlı Belediyesinin Eskişehir gezisi için kendilerine tahsis ettiği araç önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. THK Kurumu Polatlı Şubesine kayıtlı 16-18 yaş aralığında 50 üye bulunmakta. Kurum Polatlı Şubesi 2011 - 2012 eğitim öğretim döneminde Eskişehir İnönü'de bulunan Havacılık Eğitim Kampında paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken kanat kurslarına gönderdi. Bu kurslardan paraşüte 15, yamaç paraşütüne 5, planöre 10, yelken kanata 5 olmak üzere toplam 35 kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber