Kaleli, Özok'un torpiliyle mi atandı?

Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer'in, DSP'li 'hülleci' Serruh Kaleli'yi Anayasa Mahkemesi üyeliğine atamasında, daha önce bu göreve atamak istediği CHP'li TBB Başkanı Özdemir Özok'un etkili olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa Mahkemesi üyeliğine atadığı Serruh Kaleli ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Kaleli'nin 'hülleci' olduğunu belirleyen Yeni Şafak, Kaleli'nin bu göreve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından hiç tanınmamasına rağmen atandığını da ortaya çıkardı.

'Dilekçe gönderdim, atadı'

Yasaların Anayasa'ya uygun olup olmadığını denetleyen Anayasa Mahkemesi gibi çok önemli bur kuruma Sezer tarafından atanan Kaleli, Sezer tarafından hiç tanınmıyor. Kaleli, Sezer'le tanışıp tanışmadığı yönündeki sorumuza, 'Hayır tanışmıyoruz' yanıtını verirken, bu göreve atanmadan önce Cumhurbaşkanı ile görüşüp görüşmediği yönündeki sorumuza da, "Hayır görüşmedik" yanıtını verdi. Kaleli, Anayasa Mahkemesi üyeliğine nasıl atandığına ilişkin sorumuza ise, "Mahkeme üyeliğine atanmama ilişkin bir dilekçe vermiştim. Galiba bu dilekçe üzerine beni bu göreve layık gördüler" cevabını verdi.

Özok mu etkili oldu?

Kaleli'nin atanmasında Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un etkili olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Özdemir Özok, CHP üyesi olduğunun ortaya çıkmasından sonra gelen baskılar üzerine bu görevi kabul edememişti. Sezer'in bu kez de, bu görev için Özok'un fikrini aldığı belirtiliyor.

Özdemir Özok Başkanlığındaki Barolar Birliği Yönetim Kurulu 12 Temmuz tarihinde Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Sezer'le görüşmüştü. Kaleli'nin, Türkiye Baralor Birliği'nde geçen dönemde Denetleme Kurulu üyeliği yaptığına dikkat çekiliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber