Çaldığı minibüsle kaçan genç bir kişiyi ezdi

Yalova aksiyon filmlerini aratmayacak hırsız polis kovalamacası yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin dur ihtarına uymayıp araçla kaçan genç, işten çıkan bir kadını ezdi. Kaçmaya devam eden araç daha sonra takla atarak durdu. Hastaneye kaldırılan Haki K. çarptığı kadının yakınları tarafından linç edilmek istendi.

Yalova'da bir gün önce çalınan Mustafa Morgül'e ait 77 M 126 plakalı ticari minibüs Bursa Yolu Soğucak mevkiinde polis tarafından oluşturulan kontrol noktasında farkedildi. Polisin dur ihtarına uymayan şahıs çalıntı minibüsle kaçmaya başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik kovalamacanın ardından Kirazlı Sanayi Sitesine dönen Haki K. o esnada işten çıkarak minibüs durağına doğru yürüyen Çiğden Işıltaş (28) isimli kadına çarptı. Kadını ağır şekilde yaralayan minibüs kontrolden çıkarak takla attı. Çarpmanın etkisi ile yol kenarına savrulan kadın olay yerine çağırılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadının kaburgalarının kırıldığı ve Akciğerinde ise yırtılma olduğu öğrenildi. Hayati tehlike taşıyan kadın ameliyata alındı.

Öte yandan çaldığı minibüsle takla atan ancak araçtan burnu dahi kanamadan çıkan Haki K. ise koşarak olay yerinden kaçtı. Sanayi sitesinin yaklaşık 400 metre ilerisindeki dik araziye çıkan şahıs polise de zor anlar yaşattı. Polisin dur ihtarına uymayan Haki K. silah çekince polis de silahıyla havaya ateş açtı. Polis tarafından yere yatırılan Haki K. gözaltına alındı.

Haki K.'nın minibüsü kız arkadaşı M.M.D. (24) ile gezmek için kaçırdığı ve polisle yaşanan kovalamaca ve sonrasında yaşanan kazada da genç kadının araçta olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan Haki K. kontrol amacıyla götürüldüğü Yalova Devlet Hastanesinde ise yaralı kadın Çiğdem Işıltaş'ın yakınlarının linç girişiminden güçlükle kurtarıldı. Haki K. sevgilisi Merve Mahi Deniz ise kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına hakaretler yağdırıp terlik fırlattı.

Polis olayı gerçekleştiren Haki K.'nın çok sayıda hırsızlık ve adam yaralama suçlarından sabıkalı olduğunu ve kısa süre önce cezaevinden çıktığını tespit etti. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber