Yozgat'ta maden göçüğü: 5 işçi yaralandı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde özel bir madende göçük meydana gelmesi sonucu 5 işçi yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maden ocağına çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar, Sorgun'dan, Yozgat'tan ve yakın ilçelerden gelen ambulanslar ile Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu, diğer 4 kişinin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ?Savana Maden Ocağı'nda yerin bin metre altında kısmi bir göçük olmuştur. Göçük oluştuğu sırada yerin altında yaklaşık 10 işçi arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan biri ayağından yaralanmış, bir arkadaşımız baygınlık geçirmiş ve diğer bir arkadaşımızda da kalp rahatsızlığından oluşan bir hastalık var. Yaralılarımızın tümünü hastaneye yolladık ambulanslarla. Hiçbirisinde hayati tehlike yoktur? dedi.

İşçilerin aileleri maden ocağının önüne gelerek içeride kendi yakınlarının olup olmadığını öğrenmek için büyük çaba gösterdi. Olay yerine gelen CHP İl Başkanı Onur Kaytan, ?Korkulacak herhangi bir şey yok, bizim aldığımız bilgiye göre 15 arkadaşımızın çalıştığı yerde bir göçük meydana geliyor ve baca diye tabir ettiğimiz bölgede 2 arkadaşımız kalmış ve onlar da kurtarılmıştır. Yaralı olan arkadaşlarımızdan birinin durumunda herhangi bir şey yok, fakat bir arkadaşımız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Tedavisi sürmektedir, korkulacak herhangi bir şey yoktur? diye konuştu.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Levent Kılıç, ?Savana Madencilik'te saat 22.45 sıralarında bir tavan göçmesi yaşanıyor. İlk etapta 30 kişinin göçük altında kaldığı ve yaralandığı söylendi. Ama sonradan yetkililerden aldığım bilgiye göre yaralı sayısı 2 olarak netleşmiştir. Yaralılar göçük altından çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Yaralılardan birinin durumu ağır, diğeri sadece ayağından yaralanmıştır. Bunun dışında herhangi bir sorun yoktur. Göçük altında kalan işçimiz yoktur, hepsi çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Korkulacak herhangi bir şey yoktur? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber