Tatilcilerin yumurtlayan Caretta hatırası

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için korumaya alınan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağaları sahilde yumurtlamaya başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevredeki tatilciler ise o anlarda hatıra fotoğrafı çektirdi.

İskele Mahallesi'ndeki kumsala çıkan bir kaplumbağanın yuva kazıp, yumurtalarını bırakmasına tanık olan tatilciler fotoğraf çekme yarışına girdi. Rahatsız edilmemesi gerektiği halde yaklaşık 2 saat boyunca kaplumbağanın yumurtlamasını heyecanla izleyen tatilciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Patlayan flaşlara aldırmadan yumurtalarını yuvaya bırakıp, üzerine kapatan kaplumbağa sahilden ayrılıp denizde kayboldu.

Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının çok hassas olduğunu, yuvasını hazırlarken en küçük tepkiye karşı yumurtlamayı bırakıp kaçtığına dikkat çeken biyologlar, insanların bu kaplumbağaları rahatsız etmemeleri gerektiğini belirtiyor.

Yetişkin bir Caretta Caretta'nın 3 yılda bir yumurtlamak için doğduğu sahile geldiğini kaydeden biyologlar, kıyıya yakın yerlerde yapılan avcılık ve çevre kirliliği gibi insan kaynaklı faktörlerin deniz kaplumbağalarının, sahilden uzaklaşmasına neden olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber