Paşalı'da selden zarar gören esnaf belediyeyi eleştirdi

Erzurum'un Şenkaya ilçesi Paşalı beldesinde sağnak yağmur sonrası oluşan selde belediye binasının zemin katındaki iş yerlerini su bastı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esnaf, sel öncesinde tedbir almadığını öne sürdüğü belediyeyi eleştirdi.

Dün akşam üzeri başlayan yağmur Paşalı Belediyesi'nin zemin katındaki iş yerlerini su altında bıraktı. Esnaf, iş yerlerinin sele teslim olmaması için belediyeden yardım istediklerini ancak yardım edilmediğini ileri sürdü.

Esnaf Hikmet Gökçe, "Belediyenin iş makinesi ile sel sularının önü kesilebilirdi. Belediye hizmet binasının zemin katındaki iş yerlerimizi yağmur sonrası su bastı mağdur olduk. Belediye böyle bir günde yöre insanına, esnafa hizmet etmeyecekse ne zaman edecektir?" diye konuştu.

BELEDİYE, SORUMLULUĞU ÖNCEKİ YÖNETİME ATTI

Paşalı Belediye Başkanı Cemal Alkan ise vatandaşların şikayetinin yersiz olduğunu söyledi. Belediye hizmet binasının önceki belediye yönetimince kara yolu üzerine konuşlandırıldığını ve bu nedenle sel sularına karşı çaresiz kaldıklarını savunan Alkan, "Belediye binasının yeri baştan yanlış yeri konulmuş. Vatandaşın mağdur olmasına üzülüyorum, ama yapacak bir şeyim yok. Bir suç ve ihmal varsa önceki yönetime ait." diye konuştu.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI: DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Eski Paşalı Belediye Başkanı Yusuf Gökçe, beldeye ticari canlılık kazandırmak ve belediyeye gelir amaçlı olarak söz konusu iş yerlerini yaptıklarını söyledi. Gökçe, kendi döneminde esnafın sel sularından mağdur olmaması için gerekli tedbiri aldığını ve bunun da memnunluklu karşılandığına belirterek, "Devlette devamlılık esastır. Mevcut başkan beni suçlayacağına vatandaşın mağduriyetini giderecek tedbiri alsın. Benimle ilgili bir sorun varsa yargıya gitsin, ama esnafı mağdur etmesin. Afet Hak'tan gelir ama tedbir de kuldandır. Başkan tedbir almayarak esnafı cezalandırmaktadır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber