Türk Telekom özelleştirmesinin durdurulması için Danıştay'a dava

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber-Sen, Türk Telekom özelleştirmesinin durdurulması için Danıştay'a başvurdu. Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, "Türkiye'nin en büyük, en karlı ve en stratejik kuruluşlarından biri olan Türk Telekom'un özelliştirilmesindeki usulsüzlükler yargı kararıyla belgelenecektir" dedi.

 

Haber-Sen, Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesinin, blok satış yöntemiyle satışına onay veren Rekabet Kurumu kararının yürütmesinin durdurulması ve kararın iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı. Danıştay önünde toplanan Haber-Sen üyeleri Telekom'un özelleştirimesine sloganlarla tepki gösterdi. Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, Danıştay önünde yaptığı açıklamada, 1 Temmuz günü sevinç çığlıkları atanların heveslerinin kursaklarında kaldığını belirtti. Telekom'un özelleştirilmesinde ortaya çıkan usulsüzlüklere ilişkin bilgi ve belgeler ortaya çıktıkça özelleştirmecilerin telaşlarının arttığını iddia eden Yelekçi, "Telekom'un özelleştirilmesini kutlayanlar, heveslerinin kursaklarında kalacağını görünce, yanlış ve yanlı bilgileri basın aracılığı ile kamuoyuna ileterek talanlarına ortam yaratmaya çalışıyorlar" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Türk Telekom'un özelleştirilmesine karşı olmadığı yönünde basında yer alan haberlere de tepki gösteren Yelekçi, Türkiye'nin değerlerinin ve kurumlarının savunulması konusunda Cumhurbaşkanı Sezer'in karalı bir tutum içinde olduğunun, toplumun tüm kesimleri tarafından bilindiğinin altını çizdi. Bugüne kadar toplumsal yararı gözeten ve yolsuzluklara izin vermeyen yargının da bunlara en güzel cevabı vereceğini umut ettiklerini kaydeden Yelekçi,

"Ülkemizin en büyük, en karlı ve en stratejik kuruluşlarından biri olan Türk Telekom'un özelliştirilmesindeki usulsüzlükler yargı kararıyla belgelenecektir" şeklinde konuştu.

 

Yelekçi, konuşmasının ardından Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesinin blok satış yöntemiyle şatışına onay veren Rekabet Kurumu kararının yürütmesinin durdurulması ve kararın iptali istemiyle hazırladıkları dava dilekçesini Danıştay'a sundu.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber