Kan davası 8 yıl sonra bitti, sürgün hayatı sona erdi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2004 yılında amca çocukları arasında meydana gelen kavgada bir kişinin ölmesi, 5 kişinin yaralanmasıyla başlayan kan davası barış yemeğiyle sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kan davası nedeniyle köyünü terk etmek zorunda kalan ve 8 yıl barakalarda yaşayan Karaman ailesinin sürgün hayatı sona erdi. Ailenin 50'e yakın çocuğu bundan sonra daha iyi şartlarda eğitim görecek.

Bismil'in Korukçu köyünde ikamet eden Karaman ailesinin fertleri ile Bismil ve başka şehirlerde yaşamak zorunda kalan aynı ailenin fertleri, Hacı Sait Özşanlı Barış Komisyonu'nun girişimiyle bir araya getirildi. Bismil'de düzenlenen barış törenine katılan aileler, Kur'an-ı Kerim'in altından geçip yemin ettikten sonra el sıkıştı. Barış yemeğine Sait Özşanlı Barış Komitesi Başkanı Metin Özşanlı, komisyon üyeleri Abdurahman Sevgili, Yahya Kamçı, Veli Özkişi, Ömer İler'in yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Bismil Müftüsü Hanifi Ballı, Bismil AK Parti İlçe Başkanı Zeki Kartal ve Kahraman ailesinin fertleri katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Bismil Müftüsü Hanifi Ballı, Kur'an'ın birinci harfi Ba, sonuncu harfinin de 'Sin' olduğunu, Ba ile başlayıp Sin ile biten Kur'an-ı Kerim'deki bütün ayetlerin bu amca çocuklarına barışına şahitlik ettiğini söyledi. Ballı, ?Bundan sonra hiç kimse yanlış bir şey yapmasın. Bu Kur'an sizin şahidiniz olsun.'' dedi.

Sait Şanlı Barış Komitesi Başkanı Metin Özşanlı ise Karaman ailesinin 6 yaşındaki çocukları Tuba ile Muhammet Enes'i yanına alarak bu husumetten 50 çocuğun mağdur olduğunu anlattı. Özşanlı, 50 çocuk gibi aile fertlerinin iyi şartlar yerine hep kötü şartlarda yaşamak zorunda kaldıklarını kaydetti. Özşanlı, ?İki taraf da kardeştir. Biri özür diledi, diğeri affetti. Ailelerin büyüklerine teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise barışa en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda Karaman ailesinin böyle bir davranış sergilemesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber