Büyükşehir Belediyesi, sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşı bilgilendiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, en etkin sosyal paylaşım ağı olan Twitter ve Facebook hesapları ile yüzlerce takipçisine bilgi veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentlilerin ve şehir dışından yüzlerce ziyaretçinin sözlerinin yer aldığı, sorularının cevaplandırıldığı hesaplarda, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları anlatılıyor.

Türkiye'ye örnek bir çalışmaya daha öncülük eden Büyükşehir Belediyesi, her türlü soru ve sorunları Twitter ve Facebook üzerinden cevaplıyor. Başkentlilerin ve şehir dışından ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği hesabın takipçi sayısı da her geçen gün hızla artıyor. Sosyal paylaşım sitelerini en aktif kullanan siyasetçi olarak vatandaşların büyük övgüsü ile karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ardından belediye de çalışmalarına ilişkin bilgilendirmelerini ve soruların cevaplarını etkin olarak twitter ve facebook'tan vermeye başladı.

"Büyükşehir Belediyesi bugün ne yapıyor?" başlığı altında gün içerisinde gerçekleştirilen çalışmalardan, bu çalışmaların adreslerinden ve içeriğinden haberdar olmak isteyen, Büyükşehir sorumluluğunda olan sorunlarına cevap arayan, sorusuna ilişkin ilgili birime ulaşmaya çalışan yüzlerce takipçi, twitter hesabı için https://twitter.com/#!/ankarabld linkinden, facebook hesabı için de https://www.facebook.com/ankarabld adresinden Büyükşehir Belediyesi ile birebir irtibata geçebiliyor.

Şimdiden twitter hesabında yaklaşık bin 200 takipçi sayısına ulaşan ve gün geçtikçe takipçi sayısı artan Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal paylaşım sitelerinin başında Başkentlilerden gelecek twittleri ve mesajları bekleyen yetkililer, Türkiye'de sosyal medya araçları sayesinde milyonlarca vatandaşın olaylara bakışında klasiğin ötesinde ciddi ve yeni bir değişimin sözkonusu olduğunu belirterek, "Biz, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Melih Gökçek'in ardından bu değişime ayak uydurma kararı aldık." dedi.

Mayıs ayında yapılan bir araştırmanın verilerinde, Türkiye'deki internet kullanıcısı sayısının 50 milyon, Facebook kullanıcı sayısının 30 milyon ve Twitter kullanıcı sayısının 5 milyon olduğunun belirtildiğini kaydeden yetkiler,"Biz bu rakamlarda kendi hedef kitlemize en doğru bilgi kanalını sunmayı amaçladık. Kamuoyu ve yerel yönetim arasındaki ilişkinin geliştirilmesi, Ankara halkının en doğru ve samimi bilgilerle donatılması adına çözüm odaklı olarak açtığımız Twitter hesabının içerik planı şu an için, kurumun günlük faaliyetlerinin duyurusu ve hesaba yönetilen sorulara verilen cevaplardan oluşmaktadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber