Mağara içinden geçerek evlerine giden vatandaşlar çözüm bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Uzunmehmet Mahallesi Cehennemağzı Mağaraları sokak sakinleri, mağaralar girişinin kapanmasından dolayı çektikleri sıkıntıları dile getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahalle halkı bir an önce yollarının açılmasını istedi.

Yaklaşık 50 yıldır Cehennemağzı Mağaraları'nın içinden geçen yolu kullanarak evlerine giden mahalle halkı, mağaralar çıkışının kapanmasıyla 500 metrelik yoldan ulaşacakları evlerine yaklaşık 2 kilometrelik yoldan gidip gelmek zorunda kalıyor. Yolun festivalden önce müze müdürlüğü tarafından kapatıldığını dile getiren mahalle halkı, sıkıntılarının biran önce giderilmesini istedi.

Mahalle halkından Fahri Bayram, İsminaz Güneş ve Yasemin Tatoğlu yolun kapanmasından dolayı çok zor durumda olduklarını, yollarının uzadığını ve yolu açmak için gerekirse demirleri yıkacaklarını söyledi.

Yolun açılması için kaymakamlık makamına dilekçe verdiklerini kaydeden Ahmet Yıldız, ?Konuyla ilgili olarak kaymakamlığımıza 80 haneden topladığımız dilekçemizi verdik. Oradan da dilekçemiz valilik makamına gönderilmiş. Neticeyi müze müdürlüğünden alacağımız söylendi. Yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber