MASÜB, komşu 5 ilçeye süt desteklemesi yardımı için tüzük değişikliği istedi

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB), Antalya'nın doğu ilçelerinin anaç sığır, buzağı ve süt desteklemelerinden yararlanması için Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği'nin tüzük değişikliği yapmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik, söz konusu ilçelerin Manavgat'a bağlanması yönünde talepte bulundu.

MASÜB Başkanı Bilal Ay, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada, Antalya'nın 19 ilçesinde sadece Manavgat, Serik, Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde süt üretici birliği bulunduğunu ve 15 ilçenin yetiştiricilerin anaç sığır, buzağı ve süt desteklemelerinden yararlanamadığını söyledi.

Antalya'nın Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçeleri yetiştiricilerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın anaç sığır, buzağı, süt ve diğer desteklemelerden yararlanabilmesi için Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği'ne başvuruda bulunduklarını belirten Ay, 5 ilçenin Manavgat'a bağlanması için tüzük değişikliğine ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

MASÜB'ün yasal yükümlülüklerinin 2006 yılında tam olarak yerine getirdiği için Antalya bölgesinde 6 yıldır tüm desteklemelerden yararlanan tek birlik olduğunu belirten Ay, yine aynı şekilde Kemer, Kumluca, Finike, Demre (Kale) ve Kaş süt sığırı yetiştiricilerinin desteklemelerden tam olarak A'dan Z'ye yararlanabilmesi için Korkuteli ve Elmalı birliklerine bağlanması gerektiğini ifade etti.

Akseki ve İbradı ilçelerindeki yetiştiricilerin destek için MASÜB'ü aradığını bildiren Ay, şöyle devam etti: "Çoğu devletten destekleme alamadığı için damızlık düveleri kesime gönderiyor. Akseki, Gündoğmuş ve İbradı'nın köylerinde yetiştiriciler 'Sütümüzü satamıyoruz, bize destek olur musunuz?' diye yardım talebinde bulunuyor. Yasal sıkıntılardan dolayı 5 ilçenin yetiştiricisini birliğimize bağlayamıyoruz. MASÜB'e bağlı bin 500 yetiştirici var. Tüzük değişikliğiyle 5 ilçenin yetiştiricisinin Manavgat'a bağlanmasını istiyoruz. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği'ne başvurumuzu yaptık. Başvurumuz kabul görürse 5 ilçe ile birlikte bin 500 olan kayıtlı yetiştirici sayısı 5 bini bulacaktır. Yetiştirici devletten destekleme alamadığı için damızlık düvesini kasaba kestirmeye ve satmaya gerek duymayacaktır. " dedi.

Öte yandan MASÜB, Ramazan ayında iftarda 'İftar Sofranızda Bir Bardak Ayran Bulunsun' kampanyası başlattı. Başkan Ay, gazlı içecek firmalarının Ramazan ayında yoğun bir şekilde reklam kampanyası yaptıklarını ifade etti. Ramazanda iftar sofralarına ayranın, sahurda ise sütün girmesini istediklerini belirten Ay, ayrıca her içilen bir bardak süt ile ayranın Manavgat'ın bir köyünde yetiştiricilik yapan kişinin hayvancılığı kalıcı hale getirmesine yardımcı olacağını kaydetti. Ay, ilçelerinde sütün litresinin 1 Ekim tarihine kadar 66 kuruştan alınacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber