Tatil beldesinde foseptikten akan pis su, sağlığı tehdit ediyor

İzmir'in gözde tatil beldelerinden Özdere'de foseptik çukurlarının taşması, mahalleyi pis kokuya boğdu. Belediyeye çok sayıda dilekçe yazmasına rağmen bir sonuç alamadığını belirten mahalle sakini Alpay Şengül, "Pis kokudan sokağa çıkamıyoruz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menderes ilçesine bağlı Özdere'de, Çukuraltı Mahallesi 2087 Sokak'taki üç foseptik çukurundan taşan mikroplu atık sular, mahalleliyi rahatsız ediyor. Kanalizasyon atıkları, sokakta açıktan akıyor. Sağlıklarının tehlikede olduğunu belirten Şengül, "Beş yıldır buranın düzeltilmesi için uğraşıyorum. Zabıta geliyor, kuru olduğu zaman fotoğrafını çekip gidiyor. Taştığı zaman yetkililer gelip görmüyor. Herkes bu pisliğin sokağa akmasını izliyor." şeklinde konuştu.

Emekli olduktan sonra Özdere'ye yerleştiğini belirten Şengül, Menderes Kaymakamlığı, Belediyesi ve İZSU'ya çok sayıda dilekçe yazdığını fakat sonuç alamadığını kaydederek şunları söyledi: "Foseptikler yıllardır taşıyor. Biz aradık, Menderes Belediyesi'nden arkadaşlar gelip baktı. Dört tuğla koyup, 'Tedbirini aldık.' deyip gittiler. Bütün şikayetlerimiz havada kaldı. Sonuç olarak foseptik koklayarak günlerimizi geçiriyoruz. Balkonumuzda oturamıyoruz, dışarıya çıkamıyoruz, hasta olduk. Altyapı çalışması yapılıyormuş, ne zaman biteceği meçhul. Bittiğinde kurban keseceğim, bu pislikten kurtuldum diye."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber