Bereket Konvoyu develer eşliğinde yola çıktı

Bayrampaşa Belediyesi tarafından her sene Ramazan ayında Balkan ülkelerine gönderilen ?Bereket Konvoyu' yola çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Kardeşlik sınır tanımaz' sloganıyla Bayrampaşa Belediyesi önünden hareket eden konvoy, posta güvercinleri ve develer eşliğinde uğurlandı.

Bayrampaşa Belediyesi'nin, Ramazan ayında Balkan ülkelerinde yaşayan Müslüman ve Türk kökenli vatandaşlarla bir araya gelmek için 2005 yılından beri yola çıkardığı Bereket Konvoyu, düzenlenen törenle hareket etti. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa Kaymakamı Abdulkadir Yazıcı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Sırbistan Başkonsolosu Miroslav Prcovic, Bosna Hersek Başkonsolosu Hirov Kanta ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bir dizi programın ardından programa gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, konvoyun uğurlanma törenine yetişebildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bereket Konvoyu'nun rahmet ve bereket ayı Ramazan'da yola çıktığını belirterek, konvoyun tarih, inanç dünyası ve kültür anlamında da önemli bir köprü oluşturacağını bildirdi. Konvoyun 8.'sinin düzenlenmesinin de önemli olduğunu aktaran Vali Mutlu, ?Balkan coğrafyasında toplam 9 ülkede 21 gün süreyle Bereket Konvoyu ziyaretlerde bulunacak. İftar ve sahur programları yapacak. Hem sahurlar ve iftarlar birlikte açılıp kapanacak, hem de gönüller birleşecek. İstanbul ile Balkanlar arasında ciddi bir köprü oluşturulacak.? şeklinde konuştu.

Konvoyun sadece bölgedeki Müslümanlara ulaşmayı amaçlamadığını belirten Vali Mutlu, gidilen yerlerde konvoyun din ve ırk ayrımı yapmaksızın çalışmalarını sürdüreceğini aktardı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 2005 yılında başlayan Bereket Konvoyu etkinliğinin ülkeler arasındaki kültürel birliği sağlamak ve Balkanlardaki Türklere, ?Evlad-ı Fatihan' diyarında olduklarını hatırlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Projenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde devam ettiğini belirten Başkan Aydıner, ?Biz oraya sadece onlarla birlikte sofrada oturmaya gitmiyoruz. Orda iki ülke ve halkları arasındaki dostluğu, muhabbeti ve kültürel bağlarımızı pekiştirmeye gidiyoruz. Bundan son derece mutlu oluyorlar. Daha sonra o bölgelerde özellikle belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar Bayrampaşa'ya gelmeye başladılar.? dedi.

Konvoyun Balkanlarda bulunduğu sürece çeşitli kültür etkinliğini de gerçekleştireceğini aktaran Başkan Aydıner, ?Özellikle sanat, tasavvuf musikisi icra edecek. Karagöz-Hacivat olacak, bizim küçükken oynadığımız sokak oyunlarını oradaki çocuklarımızla paylaşacağız. Macuncu, şerbetçi, helvacıyı getireceğiz.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar İstanbul Posta Güvercini Yetiştirenleri Derneği tarafından getirilen beyaz güvercinleri uçurdu. Ardından 'Bereket Konvoyu' mehteranlar ve develer eşliğinde Balkanlardaki yolculuğuna uğurlandı.

80 kişilik gönüllü ekip, 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs 1 jeneratör aracı ve 1 canlı yayın aracının yer alacağı konvoyun, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan, Arnavutluk ve Romanya'da 80'e yakın şehir ile birlikte Almanya, Avusturya, Fransa ile Lubnan ve Türkiye'de 600 bine yakın vatandaşla bir araya gelmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber