4 bin okul müdürüne 'hasat yılı' göründü

Haber Giriş : 27 Temmuz 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık tüm okul ve Milli Eğitim müdürlerini değiştirmeye karar verdi. Aynı yerde 5 yıl görev yapan müdürler başka okula gönderilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretimin yeniden yapılandırılacağı 2005-2006 yönetici personelini de sil baştan yenilemeyi hedefliyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yeni öğretim dönemi için 'Hasat yılı' tabirini kullanırken, aynı okulda 5 yıldan fazla görev yapan okul müdürlerinin yeri değiştiriliyor. Bakanlık, şimdi de il, ilçe ve şube müdürlerini rotasyona tabi tutmaya hazırlanıyor.

UYGULAMA BAŞLADI
Şimdiye kadar Türkiye genelinde, Personel Genel Müdürlüğü tarafından 130 okul müdürün yeri değiştirildi. Anadolu, Fen ve Yatılı Bölge İlköğretim Okulları'nın müdürlerinin yerini Personel Genel Müdürlüğü değiştirirken, diğer liselerin müdürlerini valilik değiştiriyor. Okulların açılmasına kadar 4 bin dolayında okul müdürünün görev yerinin değiştirilmesi bekleniyor. Bakanlık yetkilileri, yeni eğitim-öğretim dönemine kadar okul müdürlerinin tamamının yeni görev yerlerine gideceklerini vurguluyorlar. Bazı müdürlerin yıllardır aynı okulda görev yaptığını, ne kadar başarılı olsa da okulu kanıksadığını dile getiren Bakanlık bürokratları yeni uygulamanın verimliliği artıracağını savunuyorlar. Okul müdürlerinin yanı sıra, il, ilçe ve şube müdürlerinin yerleri de değiştirilecek.

HİZMET PUANI ÖNEMLİ
SABAH'ın ele geçirdiği yönetmeliğe göre, iller 3, ilçeler ise 5 sınıfa ayrılıyor. Batıdaki bazı illerin ilçelerinde görev yapmak da doğu hizmetinden sayılabilecek. Atamalarda, bakanlık personelinin hizmet puanlarını esas alınacak. İlk kez ataması gerçekleştirilenler, birinci sınıf illere gidemeyecek. Birinci sınıf hizmet bölgesinde en az 6, ikinci sınıf hizmet bölgelerinde 5, üçün sınıf hizmet bölgelerinde ise 4 yıl çalışmak yer değiştirme işlemleri için yeterli olacak. Yapılan sınıflandırılmaya göre bazı illerin dereceleri şöyle: Birinci sınıf iller: Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Yalova, Düzce, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir. İkinci sınıf iller: Adıyaman, Aksaray, Çanakkale, Gaziantep, Karaman, Osmaniye, Samsun. Üçüncü sınıf iller: Ağrı, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Şırnak.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber