Karı-koca alabalık tesisi işletiyorlar

Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk beldesinde yaşayan Ayşe ve Sadi Yazıcı çifti, beldede 9 yıldır alabalık tesisi işletiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadi Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında emekli olduktan sonra doğum yeri olan Çataloluk beldesi Bakacak mahallesine yerleştiğini ifade etti.

Alabalık üretim tesisini eşi Ayşe Yazıcı'nın isteğiyle kurduğunu belirten Yazıcı, beldedeki bahçelerine 2003 yılında alabalık tesisi kurduklarını ifade ederek, "Bahçemizin içerisinde çok güzel soğuk su kaynağı vardı. Eşim bana

'buraya havuz yapalım, balık üretelim, hem vakit geçiririz hem de değerlendiririz' dedi. Ben de hoş karşıladım. Devlet Su İşleri'nde çalıştığım için az-çok bilgi sahibiydim. İnceleme yaptık. Araştırdık ve böyle bir tesis kurduk. Çok şükür dokuzuncu yılımıza girdik" diye konuştu.

Yöredeki insanların kırmızı ete çok düşkün olduğunu anlatan Yazıcı, "Balığı tanımıyorlardı, balık etini bilmiyorlardı. Ama balık etinin insan sağlığına ne kadar faydalı olduğunu yeni yeni öğrenmeye başladılar. Öğrenince de bu tür tesisler açılmaya başladı. Ama bölgenin ilk alabalık tesisini kurmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Bölgede yeni tesislerin açılmasıyla, kendi tesisinde herhangi bir iş kaybı olmadığını belirten Yazıcı, "Daha da iyi oldu. Müşteri kalitemiz arttı" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, "Bu tesislerde yılda 10 bine yakın müşterimi, misafir mi, yani her kesimden insanları ağırlıyoruz. Çataloluk beldesinin bir diğer özelliği ise Kösedağ eteklerinde olması, doğal ortam içerisinde olmasıdır. Bu güzelliklerin hepsi balıklarımızın lezzetine yansıyor" diye konuştu.

Müşterilerden Serkan Koçer ise "Suşehri'nin güzel doğası ve ayrıca suyunun soğukluğu alabalıklara ayrı bir lezzet katmış" dedi.

Akıncılar ilçesinden ailesiyle birlikte alabalık yemek üzere tesise gelen Mürsel Çınar da tesisin doğal bir ortamda olmasının insanların iştahını açtığını söyledi.

Bu arada, Kılıçkaya ve Çamlıgöze baraj göllerinin bulunduğu Suşehri'nde, alabalık üretim tesisleri gün geçtikçe artarken, bu tesislerle birlikte alabalık lokantaları da artış göstermeye başladı.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber