KCK davasında salonda fotoğraf çeken avukat dışarı çıkarıldı

İkinci KCK davasının ikinci duruşması bir avukatın salonda fotoğraf çekmesi nedeniyle gergin başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fotoğraf çekildiğini fark eden mahkeme başkanı telefona el koydurdu ve tutanak tutturdu.

İkinci KCK davasına bugün devam ediliyor. Çoğu avukat olan 37'si tutuklu 50 sanığın yargılandığı dava İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşmaya dün olduğu gibi bugün de çeşitli barolardan avukatlar ve Avrupa'nın değişik ülkelerinden yabancı avukatlar da katıldı.

Sanıklar, izleyiciler ve avukatların salona alınmasının ardından duruşma başladı. Ancak bu sırada kadın bir avukat cep telefonu ile duruşmada fotoğraf çekti. Bunu fark eden mahkeme başkanı, telefona el konulmasını ve avukatın dışarı çıkarılmasını istedi. Ancak fotoğraf çeken avukat ve diğerleri buna itiraz etti. Uzun süre devam eden tartışma sırasında başkanın ?Telefonu alın? talimatını tekrarlaması üzerine salondan biri ?Gel kendin al? diye bağırdı. Tartışmanın devam ettiği sırada fotoğraf çeken avukat fotoğrafı sildiğini söyledi ve kürsünün yanına giderek başkanla görüşmek istedi. Ancak mahkeme başkanı, kürsüye gelen avukattan cep telefonunu alarak polise teslim etti ve tutanak tutulmasını istedi. Bu sırada fotoğraf çekmediğini belirten avukata mahkeme başkanı, ?Çekiyordunuz gördüm?dedi. Daha sonra avukatın telefonu alındı ve avukat dışarı çıkarıldı.

Bu gerginliğin ardından uyarıda bulunan başkan, ?Bu şartlarda duruşma yapılmaz. İyi niyetimizi kötüye kullanıyorsunuz. Bu şekilde devam edemeyeceğiz. Duruşmaya başlayacağız ama söz almadan konuşanı salondan çıkaracağız. Herkes kurallara uyacak. Avukat olmak suç işlemeyi gerektirmez. Ben de uyuyorum siz de uyacaksınız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber