Başkan Topbaş: Bina akıllı olmasaydı, sonuçları farklı olabilirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polat Tower Residence'da çıkan yangının binanın 'akıllı' olması nedeniyle faciadan dönüldüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Topbaş ve Polat Tower Residence'in sahibi Adnan Polat, yangınla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Topbaş, yangının 112 metrelik 42 katlı Polat Tower'da can kaybı olmadan atlatıldığını söyledi. Yangının önemli bir ders ve uyarı olduğunu belirten Topbaş, belediye olarak bütün projelerin itfaiye yönetmeliğine uygun olup olmadığının kontrol edildikten sonra ruhsat verildiğini aktardı. İstanbul İtfaiyesi'nin sabah 10.40 itibariyle aldığı ihbara 10.43 civarında cevap verdiğini belirten Topbaş, ?30 araç ve 100 itfaiye eri ve yetkililerle müdahale yapıldı. Ben özellikle ?Polat ailesine ve içeride bulunan diğer iş yerlerine ve çalışanlara, çevre halkına ve İstanbul halkına geçmiş olsun' diyorum. Çok büyük bir facia yaşayabilirdik. Eğer akıllı bina olmasıydı farklı sonuçları olabilirdi" dedi.

Yangının nereden ve nasıl çıktığının tam olarak belli olmadığını belirten Topbaş, gerçek sebebin ancak yapılan incelemenin ardından ortaya çıkacağını aktardı. Topbaş, ?Bu gün bunu söylemek için çok erken. Net olarak arıştırılacak ve daha sonra detaylı olarak açıklama yapılacak.? İfadesini kullandı. İstanbul İtfaiyesinin Londra ve New York itfaiyeleri ile ekipman olarak eşdeğer durumda olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, yangının söndürülmesi için çalışma gerçekleştiren itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber