Erzurum'da yeni bir AVM yolda

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken ilçesi Yenişehir 1. Marketler'de yapmayı planladığı ticaret merkezi projesinin maketini kamuoyunun ilgisine sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimarisinden ticari faaliyet türlerine varıncaya kadar Erzurumlulara geniş bir hizmet yelpazesinin sunulacağı ticaret merkezi, yaklaşık 500 araçlık kapalı otoparka sahip olacak. 1. Marketler'de konuşlandırılacak projeye göre ticaret merkezi zeminle birlikte 3 kat, otopark olarak kullanılacak bodrum katlarıyla birlikte 5 kattan oluşacak. Ayrıca 7 kat büyüklüğünde bir plazası da bulunacak ticaret merkezinin sadece zemin katında 122 adet işyeri tasarlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 1. Marketler esnafının beğenisini kazanan ticaret merkezi projesi ve maketinin Erzurum için önemli bir prestij unsuru olacağını söyledi. 'Bu projemizi tamamen esnafımızın ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutarak hizmete sunacağız' diyen Küçükler, "Biz burada mevcut şekliyle estetik ve mimariden uzak işyerleri faaliyet göstersin istemiyoruz. Buna ilaveten Yenişehir'in nefes alan ciğerleri durumundaki bu bölgede altında dükkanların bulunduğu çok katlı binaların yapılmasını da istemiyoruz. Bize göre bu bölge sahip olduğu ticari potansiyeliyle değerlendirilmeli; işte bunun için 1. Marketler'de oldukça gösterişli bir ticaret merkezi kurmak istiyoruz.? dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak projenin bölgede ikinci bir AVM mantığında olmayacağını, tam tersine Erzurum AVM ile bir bütünlük arz edeceğini savunan Küçükler, ?En önemlisi de, projeyi şekillendirme sürecini bölge esnafımızla birlikte yöneteceğiz.? diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonunda Yenişehir 1. Marketler esnafıyla bir araya gelindiğini ve proje üzerinde değerlendirmelerde bulunulduğunu da kaydeden Küçükler, ?Esnafımız projemize tam not verdi. Biz biliyoruz ki; bölge esnafımız da burada günün modern şartlarına uygun bir yapılanmayı arzu ediyor. Bu bakımdan projemizi hayata geçirirken yol arkadaşlarımız bölge esnafımız olacak.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber