'Utanç Davası'nda N.Ç.'yi pazarlayan kadına yakalama kararı

Kamuoyunda, 'Utanç Davası' olarak bilinen ve 10 yıldır devam eden N.Ç.davası, Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görülmeye devam edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda, 'Utanç Davası' olarak bilinen ve 10 yıldır devam eden N.Ç. davası, Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görülmeye devam edildi. Bugünkü duruşmada mahkeme heyeti, N.Ç.'yi pazarlamakla suçlanan sanıklardan hakkındaki karara rağmen yakalanamayan Türkan Temel için yeniden yakalama kararı çıkarttı.

Mardin'de N.Ç. adlı kızın 2002 yılında 13 yaşındayken 24 kişinin tecavüzüne uğraması nedeniyle açılan ve 10 yılda yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay kısmi olarak bozdu. Bu nedenle Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın 4'üncü duruşması yapıldı. N.Ç.'nin avukatlarının mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada, sanıklar arasında bulunan ve N.Ç.'yi pazarlamakla suçlanan Türkan Temel hakkında geçen duruşma çıkarılan yakalama kararına rağmen yakalanamadığı gerekçesiyle yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kamuoyunda, 'Utanç davası' olarak bilinen olay, 2002 yılında Mardin'de yaşandı. O tarihlerde 13 yaşında olan N.Ç, iki kadın tarafından para karşılığı erkeklere pazarlandı. Aralarında Kaymakamlık yazı işleri müdürü ve bir yüzbaşının da bulunduğu 25 kişi N.Ç ile ilişkiye girdi. Olayın duyulması üzerine N.Ç ile ilişkiye girenler ve küçük kızı pazarlayan iki kadın hakkında dava açıldı. Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 10 yıl süren yargılama sonunda 24 sanığa alt sınırdan 5 yıl ceza verdi ve iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 ay-4 yıl 10 aya indirdi. N.Ç'yi erkeklere pazarlamaktan yargılanan 2 kadına ise 9'ar yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını kısmı bozarak, yeniden görülmesi için dosyaya Mardin Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber