Üstün hizmeti iş başvurusunda geçerli görülmedi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından üstün hizmet belgesi ile ödüllendirilen bir kişinin iş bulmak için yaptığı başvurusu, hizmet belgesinde yarbayın imzası bulunduğu gerekçesiyle kabul edilmediği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ikamet eden, askerlik görevinde terörle mücadeleye yönelik icra edilen görevleri başarı ile yerine getirmesinden dolayı Jandarma Genel Komutanlığınca Üstün Hizmet Belgesi ile ödüllendirilen Yakup Özegen (25), iş için İŞKUR'a başvurusunda belgesinin Yarbay tarafından imzalandığı gerekçesiyle geçerli görülmediğini ifade etti.

Hakkari'nin Aktütün ve Şemdinli ilçelerinde Jandarma Çavuş olarak vatani görevini yapan Özegen, terörle mücadeleye yönelik icra edilen görevleri başarı ile yerine getirmesinden dolayı Jandarma Genel Komutanlığı Hakkari Aktütün 1. inci Jandarma Sınır Tabur Komutanlığınca ?Üstün Hizmet Belgesi? ile ödüllendirildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu motor bölümüne alınacak 20 işçi alımını duyunca İŞKUR Müdürlüğü'ne müracaat eden Özegen, üstün hizmet belgesi bulunduğunu belirterek belgenin kanuni önceliğinden faydalanmak istedi. İŞKUR'a yaptığı müracaatta üstün hizmet belgesi istenen Özegen'e sonra üstün hizmet belgesinden faydalanamayacağı açıklandı. İş başvurusu Yarbay imzasına takıldı. Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü mezunu olduğunu belirten ve tüm koşulların uyduğunu hatırlatan Özegen, belgede yarbay imzası bulunması nedeniyle kabul edilmediğini kaydetti.

2009-2010 tarihlerinde askerliği Hakkari Aktütün ve Şemdinli ilçelerinde Jandarma Çavuş olarak yaptığını anlatan Özegen, şöyle konuştu: "Askerlik görevim süresince terörle mücadeleye yönelik icra edilen görevleri başarı ile yerine getirmemden dolayı Jandarma Genel Komutanlığı Hakkari Aktütün 1. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığınca takdir ve Üstün Hizmet Belgesi ile ödüllendirildim. Vatani görevimi tamamladıktan sonra geçen günlerde TTK'da motor bölümünde çalıştırılmak üzere işçi alınacağını duydum. Üstün Hizmet Belgesi olanlarda KPSS şartı aranmadığından ve öncelik tanındığından dolayı İŞKUR'a başvurdum. İŞKUR yetkilileri, belgemin en az Albay rütbesi tarafından imzalanması gerektiğini, benim belgemin Yarbay tarafından imzalanmış olduğunu belirterek mevzuat gereği öncelik tanınamayacağını söyledi. Ben bu konuda mağdur oldum. Benim gibi aynı sorunları taşıyan arkadaşlarımız olduğunu düşünüyorum. Bu konuda belgemin yeniden düzenlenmesini istiyorum. Bu konuda yeni düzenlemeler getirilmesini bekliyorum?

Öte yandan İŞKUR yetkilileri ise mevzuat gereği Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklerde Üstün Hizmet Belgesi'nin en az Albay rütbesindeki bir komutan tarafından imzalanması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber