Alikahya Sabancı Kültür Merkezi büyütülecek

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, vatandaşın ihtiyacını karşılamakta zorlanan Alikahya Sabancı Kültür Merkezi'nin büyütüleceğini kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Nevzat Doğan, "Çalışmalarımızı başlattık, burası yüzde 50 büyüyecek." dedi. Doğan, mahallelerde yaptığı incelemelerine devam ediyor. Son olarak Alikahya bölgesinde, Atatürk Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Başkan Doğan'a, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Fen İşleri Müdürü Soner Aydın, Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yıldız, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Öğretmen, Alikahya Atatürk Mahallesi Muhtarı Cemil Marul ile Çevre Koruma ve İmar Müdürlüklerinde görev yapan idareciler eşlik etti.

Belediye hizmetlerinin en ücra yerlere kadar ulaştığını dile getiren Nevzat Doğan, ?İzmit'in her karışına hizmet götürdük. İzmit'te bugüne kadar görülmeyen bir hizmet standardına ulaştık. İzmit'te yapılan her çalışmayı bizzat takip ediyor ve sık sık denetliyorum.? diye konuştu. Doğan, alt yapı ile ilgili kurumların sorumluluklarını zamanında yerine getirmesi durumunda üst yapı çalışmalarına hızla devam edebileceklerini vurguladı.

Alikahya bölgesinde süren tüm çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması talimatını veren Doğan, bir önceki mahalle inceleme gezisinde Mahalle Muhtarı Cemil Marul'a verdiği sözü yerine getirdi. Cemil Marul'un, bölgenin ihtiyaçları arasında dile getirdiği park sorunu çözen İzmit Belediyesi, İhsan Koç Parkı ve Turnaoğlu Parkı'nı bitirerek vatandaşların hizmetine sundu. Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Körüktepe Caddesi'nde bulunan 2,5 dönüm alana kurulacak park alanını denetleyen Doğan, çalışmaların son hali hakkında bilgi aldı. Ekim ayında tamamlanması planlanan çalışmalar sonrasında içerisinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, kondisyon aletleri, kamelya ve pergolaların bulunduğu park vatandaşların hizmetine açılacak.

Nüfusu hızla artan Alikahya Bölgesi'nin bazı ihtiyaçlara cevap vermekte zorlandığını tespit eden Doğan, bu bölgede bulunan çalışmaların gözden geçirilerek gerekli revizyonların yapılması talimatını verdi. Bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Alikahya Sabancı Kültür Merkezi'nin büyütüleceği müjdesini veren Doğan ?Alikahya Sabancı Kültür Merkezi için çalışmalarımızı başlattık. Burası yüzde 50 büyüyecek.? ifadelerini kullandı. Mahalle inceleme gezisi sırasında vatandaşlarla sık sık bir araya gelen ve sohbet eden Doğan, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yapılan alt yapı çalışmalarının tamamlanarak, üst yapı çalışmasının acilen başlatılmasını istedi.

Alikahya Atatürk Mahallesi Muhtarı Cemil Marul da İzmit Belediyesi'nin çalışmalarından memnun olduklarını söyledi. Marul, "Şu anda bölgede üst yapı çalışmaları devam ediyor. Elbette ki bazı eksikler var, ama bunların pek çoğu altyapıdan kaynaklı şeyler. Alt yapıda eksikler tamamlanırsa İzmit Belediyesi'nin çalışması için önü açılırsa, belediyenin buradaki üst yapıyı en kısa zamanda tamamlayacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber