Karslı STK'lar, AVM yapılmasını istiyor

Kars'ta faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'ların temsilcileri, hayvancılığın yanı sıra tek kalkınma vasıtası olarak görülen turizm için cazibe merkezlerinin artırılmasını, özellikle de bölgeye hitap edecek bir AVM yapılmasını istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, 5 bin yıllık tarihi Ani şehrinin bulunduğu şehir merkezinde sayısız tarihi eserleri barındıran Kars'a dışarıdan gelen yerli, yabancı turistlerin, çalışmak için gelen işçinin, memurun ve hatta Karslıların dahi Erzurum'daki cazibe merkezleri AVM'lere akın ettiklerini söyledi.

Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu projesinin bitmek üzere olduğunu hatırlatan Yıldırım, Kars'ın bu demir yolu hattı faaliyete geçtiğinde tek cazibe merkezinin Ebu'l Hasan Harakani Türbesi ve çevresinin olduğunu, burayı ziyarete gelenlerin dahi alışveriş için Erzurum'daki cazibe merkezleri AVM'lere gittiklerini ifade etti.

Yıldırım şöyle konuştu: ?Bugün Kars'ımız kabuğunu kırıyor. Caddelerimiz yıllar sonra asfalt ile buluşuyor. Şehrin en büyük problemi su çözüme kavuşuyor. Yeterli mi? Tabi ki değil. Buna paralel şehrin ekonomik yönden kalkınması için daha bir şehirleşmesi için KARİMDER olarak bizler idarecilere sesleniyoruz ve diyoruz ki, yakın zamanda yıkılan Atatürk İşhanının yerine bir cazibe merkezi, bir AVM yapılsın.?

'ERZURUM'DAN ŞİMDİ DE EKONOMİK KAYBIMIZI GERİ ALMALIZ'

Kars Sağlık Sevenler Derneği (KARSED) Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yunus Yılmaz ise bundan 3 yıl öncesine kadar Erzurum'a sevk edilen hastalar ile Karslının hem maddi hem de manevi kayıplar yaşadığını, serhat şehrinin bu sorununu ciddi çalışmalar ile çözdüğünü söyledi.

Kars'ın sağlık alanındaki bu başarıyı şehirde kalması sağlanan doktorlarla başardığının altını çizen Başkan Uzm. Dr. Yılmaz, "Bu arkadaşlarımız şehirde kalırken hep şunu da dile getirdiler, ?Neden burada bir cazibe merkezi yok' biz de gerek o arkadaşlarımızın gerekse üyelerimizin bu talebini dile getiriyor ve diyoruz ki Kars'ın acilen bir veya daha bir çok cazibe merkezlerine ihtiyacı var.? ifadelerini kullandı.

Başkan Uzm.Dr. Yılmaz, daha önce de tartışma konusu olan ve yakın zamanda yıkımı gerçekleşen Faik Bey Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İşhanı'nın bu bağlamda bir AVM'ye dönüştürülmesi yanı sıra Fethiye Cami çevresindeki eski devlet hastanesinin yıkılarak yeşil alana dönüştürülmesini yetkililere önerdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber