Zirve, adaylarını belirliyor

Üniversite tercihlerinin heyecanı ve stresi yaklaşırken Zirve Üniversitesi, öğrenciler için hem üniversite hem alışveriş merkezlerinde tanıtım günlerine hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Eğitimin zirvesinden, yaşamın zirvesine' sloganıyla yola çıkan Zirve Üniversitesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılını 2 bin 825 öğrenci ile tamamladı. 9 fakülte, 1 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüsü bulunan üniversite, 2012-2013 yılı için bin 580 kontenjan ayırdı. Bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni açan üniversite ayrıca Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Lisans programlarını açtı.

Yeni tercih dönemi için bu yıl farklı uygulamalar yapan üniversite adaylarının sorularını cevaplamak üzere aday bilgi hattı ve online destek hizmeti kuruldu. Üniversite hakkında merak edilen soruları cevaplamak üzere kurulan Aday Bilgi Hattı ve Online Destek'te, soruları üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler cevaplıyor. Aynı zamanda [email protected] adresine gelen soruları cevaplayan öğrencilere yabancılardan da büyük ilgi var.

Aday Bilgi Hattı'nda yabancı öğrencilerin sorularını cevaplayan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Eda Eğilmez, "Üniversitemizde, 40 farklı ülkeden uluslararası öğrenciler var. Bu durum, Zirve'yi tercih etmelerine etken. Bu aralar Kazakistan, Tacikistan, Senegal, Malezya ve Kıbrıs'tan çok telefon geliyor.? şeklinde konuştu.

Eğilmez, uluslararası öğrencilerin daha çok İktisadi ve İdari Birimleri Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği, Mühendislik Fakültesi'ne ilgi olduğunu sözlerine ekledi.

Online Destek'e bakan İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Sara Açıkkol da "Öğrenciler, özellikle yeni açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi almak istiyor. İç Mimarlık bölümümüz özel yetenek sınavıyla öğrenci alıyor. Sınav ve başvuru şartları hakkında daha çok sorular geliyor. Bir başka soru ise burslar hakkında geliyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber