Edremit ve Havran'ın dağ köylerinde yangın çıktı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinin Pınarbaşı köyü ve Havran ilçesine bağlı Köylüce köyünde orman yangınları çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazdağıları eteklerinde ve milli parklara yakın yerdeki yangınlar korkuttu.

Pınarbaşı'nda ormanlık arazide çıkan yangın, evlerin yakınına kadar geldi. Rüzgârın da etkisiyle geniş bir alana yayılmaya başladı. Köylüler ve Zeytinli İtfaiyesi'nin ilk müdahalesinin ardından Edremit Orman İşletmesi'ne ait bir helikopterle çevre belde ve ilçe belediyelerin itfaiyelerinin yardımıyla yangın fazla büyümeden kontrol altına alındı. Milli parklara yakın olması sebebiyle Milli Parklar Şefliği de harekete geçti. Sebebi henüz belirlenemeyen, can kaybının yaşanmadığı yangında 3 dönüm alan zarar gördü. Bir elektrik direğinin yanması sonucu köyde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı, arızanın UEDAŞ yetkilileri tarafından giderileceği belirtildi.

Köylüce köyü Karalar mevkisinde bir evde başlayan yangın ise ormanlık alana sıçradı. Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopter ve arazözlerle Havran Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait arazözler yangın mahalline gönderildi. Yangının fazla büyümeden kontrol altına alındığını belirten Edremit Orman İşletme Müdür Vekili Coşkun Demir, ?Henüz bilinmeyen bir nedenden çıkan yangın, 3 dönüm alanda etkili oldu. Ekiplerimizin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı. Karalar mevkisindeki yangın da yine ekiplerimizin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı, sadece maddi hasarlar mevcut. Soğutma çalışmalarından sonra hasar tespiti yapılacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber