Adıyaman'da 4 yıldızlı otel standartlarında öğrenci yurdu

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman İl Başkan Yardımcısı Avukat Sait Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ile birlikte Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Adıyaman öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Seyyah-Ulu Çınar'ın İzinde" Projesi kapsamında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Adıyaman öğrenci yurdunda 5. grup öğrencileri için düzenlenen geceye katılan Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, daha sonra hizmete yeni giren öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak Yurt Müdürü Soner Şahin'den bilgi aldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en yeni ve 4 yıldızlı otellerin standartlarına sahip olan yurtta öğrencilere hizmet verdiklerini belirten Yurt Müdürü Şahin: , "Adıyaman Üniversitesi yeni bir üniversite olmasına rağmen bölge illeri arasında ve Türkiye genelindeki üniversiteler sıralamasında çok iyi bir yere konuma sahip. Bizde burada öğrencilerimize yapımı yeni tamamlanan yurt binalarımızda hizmet vererek eğitim ve öğretime katkı sağlıyoruz. Adıyaman öğrenci yurdu toplam 4 bloktan oluşarak, 2 ve 3 kişilik odalarda toplam bin 54 öğrenci kapasitesine sahip. Bugün yeni yapılan yurt binalarını gezdik ve gerçekten baza sandıklı yataklar, kitaplıklı çalışma masası, komidin, ahşap gardrop, banyo, lavabo, wc gibi standartlarında donanıma sahip odaların yanı sıra lokanta- kantin, çamaşırhane, bay ve bayan kuaför, fotokopi, Internet işletmeleri ile birlikte sportif faaliyetlerini de yürütebilecekleri 1 adet basketbol-voleybol sahası, fitnes grubu, masa tenisi salonu konferans ve sinema salonu, yapımı devam eden 1 adet basketbol voleybol sahası gibi tesislere sahip bölgenin en yeni ve iyi yurtlarından birisidir" dedi.

Adıyaman her zaman hizmetin ve yatırımın en iyisini hak ediyor diyen Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye'de artık üniversitesi olmayan il kalmadı. Adıyaman Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler arasında olmasına rağmen 10 yıllık gelişin planını hızlı bir şekilde tamamlayarak 20 yıllık gelişim planı hazırlayan Türkiye'deki model üniversitelerimizden birisidir. Yaşanan bu hızlı gelişim de değişim aynı zamanda Adıyaman ilinin kalkınmasına katkı sağlamaktadır.

Yaklaşık 14 bin öğrenciye eğitim ve öğrenim imkanı sağlayan Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin yurt ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla yeni hizmete giren öğrenci yurtlarımızdaki konforu gördüm ve çok mutlu oldum. Odalardaki standartlar 4 yıldızlı otellerle aynı. Sosyal aktivitelerin yanında sportif faaliyetlerin yapılacağı alanlarda öğrencilerimiz özenle tasarlanmış. Artan öğrenci sayısı ile birlikte yurt ihtiyacımız devam ediyor ancak TPAO tarafından kurumumuza hibe edilen 500 kişilik kız öğrenci yurdunun inşaatı devam etmektedir. Önümüzdeki yıllar içersinde yeni yurt binaları ile daha fazla öğrenciye barınma imkanı sağlayabilmek için çalışmalarımız sürüyor. Bütün bu yatırımlar gençlerimizin daha iyi imkanlarla eğitim ve öğrenimlerini sürdürmeleri içindir. Ben buradan yatırımcılara ve kentin iş adamlarına seslenerek özel yurt yapmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Hızla artan öğrenci sayısı ve gelişim içersinde olan Adıyaman'a eğitim sektöründe ve bağlantılı entegre yatırımlarla kentin gelişimine katkı sağlanmalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber