Sıcak havalarda yangın tehlikesine karşı uyarı

Başmakçı Belediyesi İtfaiye Şefi Hüseyin Kama, vatandaşların yangın konusunda bilinçli davranmasının,yaşanacak acı olayların önüne geçeceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kama, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin yangın riskine karşı gece gündüz duyarlı şekilde hazır beklediğini belirterek, ekiplerin çıkan yangınlara fedakarca, başarıyla müdahalede bulunduğunu kaydetti.

Yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu ifade eden Kama, şöyle konuştu:

"Aşırı sıcaklar ve rüzgar, bir kıvılcımın dahi büyük zararlar verebileceği yangınlara yol açabilir. Bu nedenle, ürününü hasat ettikten sonra tarlayı temizleme amacıyla anızların yakılması, tarlaya, çevreye ve doğaya büyük zarar verir. Ayrıca tarla, bağlarda çalışan işçiler, yoldan geçenlerin dikkatsizce attıkları sigara izmaritleri de çok tehlikeli. Vatandaşlar, izmariti rastgele atmasın ve söndüğünden mutlaka emin olsunlar. Aynı şekilde piknik ateşi yakanlar, tamamen sönmeden başından ayrılmasın. Çocuklarımızı da yanıcı maddelerden uzak tutalım, bu konularda sık sık uyaralım. Vatandaşların yangın konusunda bilinçli davranması, yaşanacak acı olayların önüne geçecek."

Muhabir: Esma Eser / Serdar Yılmaz

Yayıncı: Deniz Açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber