Aksaray'da Kültür Park Ticaret Fuarı açıldı

Aksaray'nın sosyal ve kültürel alanda ilk mekanı olan Kültür Park Teşhir ve Ticaret Fuarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Kültür Park İşletme Müdürü Mustafa Kasım, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Nevzat Palta, Kültür Parkın önemine değinerek, "Güzel bir yaz gecesinde Kültür Park Teşhir ve Ticaret Fuarımızın açılışını yapmış oluyoruz. Kültür Park gerçekten uzun yıllardan beri Aksaraylı hemşehrilerimize güzel hizmetler yapan güzel bir mekanımız. Buranın mülkiyeti Aksaray Belediyesi'ne aittir. Burası yaklaşık olarak 150 dönümlük yani 150 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş bir yer. Burası daha önceki yıllarda yap işlet devret modeli ile verilmiş ve şu anda da güzel hizmetler sunan bir mekan olarak karşımızda bulunuyor. Burada her çeşit alanda hizmetler veriliyor. Her akşam 25-30 bin civarında insanın bu mekanları doldurduğunu ben yakinen biliyorum. Buranın Aksaraylı hemşehrilerimizin büyük bir kısmının yükünü aldığı kanaatindeyim" dedi.

Kültür Parkın birçok avantajı olduğunu ifade eden Başkan Palta, "Aksaray'ın tam merkezinde olup da böyle büyük bir mekanda 150 bin metre kare alan üzerinde büyük bir kısmı yeşil alan olan, soluk kazandıran böyle bir mekan çoğu şehirde yoktur. Şehir merkezinin dışında olan yerler var ama burası gibi değil. Şehri merkezinde olması 10 binlerce hemşehrimize en azından yaz aylarında akşamların bunaltıcı sıcağında güzel bir imkan sunma açısından güzel bir anlam ifade ediyor. Kültür Parkın bu açıdan Aksaray'ımızın büyük bir yükünü aldığı kanaatindeyim. Burada Aksaraylı hemşerilerimize güzel hizmet veren emeği geçen müstecirlerimize ve bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Belediye olarak uzu yıllar bizde bu fuarları açtık. Devam ettirdik. Ama daha sonra Kültür Park işletmecilerine siz devam edin dedik. Birkaç senedir Kültür Parkı yöneten arkadaşlarımız devam ettiriyor. Güzel bir mekan oldu. Onlar biraz daha yenilediler. İnşallah açılışını yapacağız. Önümüzdeki Cuma günüde Ramazan ayımızı başlıyor. Perşembe günü inşallah ilk teravih namazımızı kılacağız. Bu bir aylık Ramazan ayı sürecinde de ben inanıyorum ki Aksaraylı hemşerilerimize burada bir nebze de olsa ucuz imkanlarla gıdasından ayakkabısına, giyimine kadar birçok dalda hizmet sunma imkanı var. Bu fuar aracılığı ile Aksaraylı hemşerilerimize ucuz ve değişik imkanları sunma anlamında bu fuarında büyük bir yükü alacağı kanaatindeyim. Burada ki bütün esnaf kardeşlerimize bol kazançlar diliyorum. Allah utandırmasın Allah mahcup etmesin. Hayırlı Uğurlu olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından fuarın açılış kurdelesi Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Kültür Park İşletme Müdürü Mustafa Kasım tarafından kesilerek Aksaray halkının hizmetine açıldı. Başkan Nevzat Palta, açılış sonrası fuar esnaflarını tek tek gezerek hayırlı ve bol kazançlar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber