Zabıta ekipleri Ramazan denetimlerini sıklaştırdı

Gölbaşı Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki fırın ve kasaplara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi gıda üretimi yapan ve satan işyerlerini denetledi. İşyerlerinde yapılan incelemelerde; ekmek gramajı, sağlığa uygunluk, vergi levhası, işyeri açma ruhsatı gibi tüm konular denetlenirken, eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı. Ramazan ayı nedeniyle denetimleri daha da sıklaştırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, halkın sağlıklı gıda tüketmesi konusuna hassasiyetle yaklaşıldığını belirtti. Özdemir, "Periyodik olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konularda olumsuzluklar varsa işletmeleri uyarıyor, gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını engelliyoruz. Biz hem denetim yapıyor hem de esnafımıza bu konuda rehberlik ediyoruz. İşletmelerimizin birçoğu gerekli uyarılar yapıldıktan sonra eksikliklerini gideriyor. Amacımız vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamaktır. Esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdinde değiliz. Onlardan isteğimiz, kendi sofralarında bir gıdayı nasıl görmek istiyorlarsa vatandaşa da onu üretip satsınlar" dedi.

Halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu kaydeden Özdemir, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki resmi kontrollerini titizlikle sürdüreceklerini söyleyerek, tüketicilerin ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığını kontrol etmelerini ve satın alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerini '153 Alo Zabıta'ya veya 0416 781 84 98 numaralı telefonla zabıta müdürlüklerine yapmalarını istedi. Özdemir, bundan sonra da denetimlerinin artarak devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber