Düzce sokaklarını ninjalar koruyacak

Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzakdoğu filmlerinden tanınan üstün yetenekli savaşçı ninjalar, Düzce Emniyet Müdürü'nün aklına ilginç bir fikir getirdi. Düzce'de suça karşı mücadeleyi artık ninjalar yapacak.

Uzakdoğu filmlerinden tanınan üstün yetenekli savaşçı ninjalar, Düzce'de suça karşı mücadele edecek. Emniyet Müdürü Saim İşlek, ninja gibi sivil ekipler kuracaklarını belirterek, "Vatandaşın 'Polis yok mu?' diyeceği anda ortaya çıkıp olaya müdahale edebilecek, Uzakdoğu sporlarını bilen ekipler kuracağız" dedi.

İşlek'in bir diğer projesi de Mobil Elektronik Sistem Engerasyonu'nu (MOBESE) Düzce'ye kurmak. Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında çok kısa zaman içinde Düzce'nin en düzgün, Türkiye'de parmakla gösterilecek bir il haline geleceğini söyledi. Göreve geldiği 1.5 yıllık süreç içerisinde Düzce'de suç oranlarının yok denecek kadar aza indirildiğini belirten İşlek, şimdi Japon filmlerinden esinlenerek ninja savaşçıları gibi çalışan sivil ekipler kurmaya hazırlanıyor.

İşlek, "Düzce'de ninja gibi sivil ekipler oluşturacağız. Şevkle çalışan, her yerden çıkan bu ekiplerle her türlü olaya anında müdahale edeceğiz. Sivil olarak çalışacak bu ekiplerimiz, belki de bir piknik alanının kenarından, umulmadık anda olan biteni resmi görevlilere bildirerek, anında müdahale edilmesini sağlayacak" diye konuştu.

Ninja gibi çalışan ekiplerin özelliklerini "çok hareketli, kabileyetli, Uzakdoğu sporlarını bilen, teknolojiyi bilen, halkın içerisinde kamufle olabilen, illegal ve yasadışı oluşumların içine sızabilen" diye sıralayan İşlek, bu ekiplerin trafikte de etkili olacaklarını söyledi. "Hedef emniyet birimlerinin doğru zamanda doğru yerde olması" diyen Emniyet Müdürü, çalışmanın henüz proje aşamasında olduğunu, uygulamanın ne zaman başlayacağının belirlenmediğini belirtti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber