Kıbrıs şehitleri için Erciyes'e tırmanacaklar

Her yıl, Kıbrıs Şehitleri anısına yapılan Erciyes Dağı tırmanışı yarın başlayacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayserili dağcılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Temmuz 1975 tarihinde başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı ve şehit düşen Mehmetçikleri anma adına Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yapacaklar.

Kayserili dağcı Ali İlik, 20 Temmuz 1975 yılında başlattığı söz konusu tırmanışın 38'incisini gerçekleştireceklerini söyledi. İlik "20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerinin Rum vahşetine bir son vermek, Kıbrıs Türklerinin özgürlüğüne kavuşması için zorunlu olarak bu harekatı yapmıştır. Kayserili dağcılar olarak, artık geleneksel hale gelen bu anlamlı tırmanışı 38 inci kez gerçekleştirmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık." dedi.

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da tırmanışda anılacağını belirten İlik,

"Merhum Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş'ın sağlığında biz amatör sporculara moral verirdi. Bu vesile kendisini zirvede anacağız. İlk, Çobanini Mevkiinde kamp kuracağız, sabahın erken saatlerinde de zirve tırmanışı için hareket edeceğiz. Zirvede, İstiklal Marşımızı okuyup, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup dua edeceğiz. Daha sonra zirve defterine günün anlamını yazacağız. Ardından dönüşe geçeceğiz." ifadelerini

kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber