DKİB'in 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' projesi onaylandı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Genel Sekreterliği tarafından Trabzon'da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik hazırlanan 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' projesi (UR-GE) Ekonomi Bakanlığı'ndan onay aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 15 gıda imalatçısı firmanın yer aldığı proje kapsamında firmaların ihracata hazır hale getirilmesi, ihracata odaklanması, uluslararası pazarlara açılması, var olan pazarların geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile firmaların uluslararası piyasalardaki rakipleri ölçeğinde rekabet imkanlarının artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

DKİB Genel Sekreterliği tarafından Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek UR-GE projesiyle; firmaların öncelikle eğitim ihtiyaçlarının tespit edilerek bu kapsamda firmalara dış ticaret mevzuatı ve uygulamaları, uluslararası pazarlama, inovasyon ve kümeleme, finansman, tedarik zinciri ve lojistik yönetimi gibi üretim ve pazarlama faaliyetlerinin bütününü kapsayan eğitimlerle firmaların ihracata hazır duruma getirilmesi hedefleniyor. Devamında ise projede yer alan firmalara uluslararası piyasalarda faaliyet gösteren rakiplerinin ve yeni üretim teknolojilerinin incelenmesi, piyasalardaki tüketici tercih ve trendlerinin yerinde görülmesi amacıyla yurt dışındaki prestijli fuarlara ziyaretler düzenlenmesi anaçlanıyor. Projenin sonraki adımlarında da yapılacak pazar analizleri kapsamında ürün gruplarına göre firmaların ticaret heyetleri kapsamında potansiyel alıcılarla ikili iş görüşmesi ve iş bağlantısı kurmaları sağlanacak

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'un Türkiye'nin bir milyar doların üzerinde ihracat yapması ve bölgenin coğrafi olarak önemli pazarlara yakınlık avantajı bulunması nedeniyle çok önemli ihracat potansiyeline sahip bulunduğunu belirtti. Gürdoğan, gıda ürünleri ağırlıklı ihracat profiline sahip Trabzon'da, bu proje sayesinde işlenmiş gıda ürünleri ihracatının daha üst noktalara taşınacağına inandığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber