Amerikalı arkeoloğun cesedi Spil Dağı'ndan indirildi

Manisa Spil Dağı'nda ölü bulunan Amerikalı arkeolog Chad Michael Gills Digregorio'nun (27) cesedi dağdan indirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtarma ekipleri, Digregorio'nun cesedini yerden yaklaşık 100 metre yükseklikten güçlükle indirildi. Savcı, arkeoloğun hayatını kaybettiği yerin kayalık ve çok dik olması sebebiyle inceleme yapamadı. İzmir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü'nden Demirkan Sarıkaya ve Kadir Direk tarafından bulunan arkeoloğun cesedi, Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

27 yaşındaki Digregorio, dün Manisa Spil Dağı eteklerindeki mağaraları merak ederek bölgeye gitmişti. Spil Dağı Hamalınkırı mevkisindeki bir mağara ağzının bulunduğu yerde kayıp arkeoloğun eşyaları, bu noktadan yaklaşık 10 metre aşağıdaki kayalık alanda da cesedi bulundu.

Kayıp arkeoloğun cesedi, Gölmarmara ilçesinde Lidya Uygarlığı'na yönelik yüzeysel kazı çalışmaları yapan heyetin başkanlığını yapan Doç. Dr. Chris Roosevelt tarafından teşhis edildi. Cumhuriyet savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. ABD'de doktora öğrencisi olan arkeolog Digregorio'nun 2010 yılında bir kez daha Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Dün kaybolan arkeolog Chad Michael Gills Digregorio'yu arama kurtarma çalışmalarına Manisa ve İzmir'den 32 kişilik Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi, 12 kişilik AKUT ekibi, 8 jandarma timi ile biri askeri, ikisi söndürme helikopteri olmak üzere 3 helikopter katıldı. Arkeoloğun cesedi yaklaşık 24 saat sonra bulunabildi.

Digregorio'nun cesedinde ölüm sebebine ilişkin bir emareye rastlanmadığı, kayalıklardan düşmüş olabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber