Diyanet Vakıf Sen tüm 'Mela'ların kadro almasını istiyor

Türkiye Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, hükümete çağrıda bulunarak, "Sosyal bir yara olan 'Mela' meselesini hep beraber çözelim" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şafak Pasajı'nda bulunan sendikada bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde görevlendirmek üzere bir kereye mahsus olmak üzere halk arasında 'Mela' diye tabir edilen medrese mezunlarının alımını olumlu olduğunu, ancak bir çok melanın KPSS sınavında başarılI olmasına rağmen hala kadro alamadığını belirtti. Önür, "Yıllardır kendilerine el uzatılmasını bekleyen bu imamlarımıza tüm yetkililerin sahip çıkmasını bekliyoruz. Medrese eğitimi ile örgün eğitimi kendilerinde toplayan bu imamlarımızın kurumda görev almaları Diyanet için de bir kazanım olur. Bilgi zenginliği kurumumuz için daimi gereklidir ve bu takviyeler yapılmalıdır.

Hükümetin başlattığı medrese mezunu imam alma icraatını devam ettirmelidir. Bu işi yarıda bırakmamalıdır" dedi.

Sosyal bir yara olan 'Mela' meselesinin çözümü için hükümete çağrıda bulunan Önür,

"Başta mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar olmak üzere mağdur olan icazetli tüm medrese mezunları Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına dahil edilmelidir. Tüm hükümet yetkililerine, ilimiz milletvekillerine ve diyanette çağrıda bulunuyoruz. Sosyal bir yara olan bu meseleyi hep beraber çözelim" ifadelerini kullandı.

Önür, KPSS sınavında başarı alan melaların boş illere yerleştirilmesini isteyerek, "Örneğin Iğdır'da yeteri kadar mela baş vurmamış ve kadro açığı var. Bizim arkadaşlar burada kadrolandrılabilir. Ayrıca mağdur olan mela arkadaşlarımız Başbakanlık, Diyanet İşleri ve bir çok Bakanlığa mağduriyetlerini dile getirdikleri birer mektup da yazdılar. İnşallah bu iş çözülür ve bu arkadaşlarımızın mağduriyetleri giderilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber