Mamaklılar mahalle iftarlarıyla kaynaşacak

Mamak Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırlarının yanı sıra mahallelerde iftar programları başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan 'Mahallede İftar Var' etkinliği, aynı mahallede oturup birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturacak.

Hep birlikte iftar eden mahalle sakinleri, Mamak Belediyesi tarafından iftar alanına kurulan sahnede, Tasavvuf Müziği, Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve kukla gösterilerini izleyebilecek. Mahalle iftar programları, 2 Ağustos tarihine kadar sürecek. Programlar, 24 Temmuz'da Başak Mahallesi'nde, 25 Temmuz'da Boğaziçi, 28 Temmuz'da Altıağaç-Karaağaç, 30 Temmuz'da Kıbrıs, 31 Temmuz'da Büyükkayaş- Tepecik, 1 Ağustos'ta Türközü, 2 Ağustos'ta Abidinpaşa- Saimekadın Mahallesi'nde yapılacak.

Ramazana için mütevazı hazırlıklar yaptıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 7 mahallede iftar sofrası kuracaklarını ve Ramazan ayı boyunca orucunu vatandaşlarla açacağını söyledi. Akgül, ?Rahmet, bereket ve kurtuluş ayı olan Ramazan'da Mamak'ın beş ayrı noktasında iftar çadırı kurduk. Her çadırımızda yaklaşık 250 kişiye iftar yemeği verilecek. 5 ayrı noktada kurulan iftar çadırlarımızın toplamında ise 1250 kişiye iftar yemeği verilecek. Eski Ramazan kutlamalarında ne varsa aynısını hazırlayıp geçmişin özlemini çeken Mamaklıların beğenisine nostaljik bir ramazan akşamları sunacağız. İftar sofralarımız, tanışmaya, kaynaşmaya, birlik ve beraberliğin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Birbirini tanımayan komşuları, apartman sakinlerini, zengin-fakir demeden aynı sofrada buluşturuyor ve muhteşem bir kardeşlik ortamı oluşturuyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber