Çomü, Kepez Beldesindeki Hastanesini Taşıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kepez beldesinde bulunan araştırma ve uygulama hastanesini, Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'ın baskıları yüzünden taşıyacağını duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen günlerde Mutan'ın, hastaneyi basarak doktor ve yöneticilere ağır sözler söylemesi üzerine ÇOMÜ Rektörlüğü, bugün yaptığı yazılı açıklamayla hastaneyi taşıyarak üniversite kampüsü içine kuracaklarını bildirdi.

Açıklamada, hastanenin taşımasının gerekçeleri şöyle belirtildi: "Kamuoyunun da bildiği üzere ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, hızlı büyümesinin doğal bir sonucu olarak kurulu bulunduğu Kepez'de uzun süredir mekan sıkıntısı çekmektedir. Kepez Belediyesi ise hastanenin hemen yanındaki iki parselin pazaryeri ve düğün salonu olarak kullanmasını gerekçe göstererek yardımcı olmayı reddetmiştir. Ayrıca sözde referandum yapılarak, aldıkları karara sözde meşruiyet getirmeye çalışmışlardır. Üniversitemiz bu kararı doğru bulmamasına, Çanakkale'ye büyük zararları olacağına inanmasına rağmen saygıyla karşılamış ve konuyu o noktada kapatmıştır ancak belde belediyesi başkanı, o tarihten sonra hemen hemen her ay basın toplantılarında konuyu gündeme getirmiş, üniversitemiz, tıp fakültesi hastanemiz ve yöneticilerimiz hakkında usul ve esas açısından kabul edilemez ifadeler kullanmıştır. Geçen bir yılı aşkın süre boyunca hastanemiz, son derece namüsait şartlarda kamu hizmeti yapmaya çalışmıştır. ÇOMÜ Rektörlüğü, hastanenin genişleme ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda Kepez'de yaşanan tatsızlığa bir son vermek gayretiyle altyapının önemli bir kısmını Terzioğlu Yerleşkesi'ne taşımaya, Kepez'de ise bir semt polikliniğiyle taşınması güç görünen bazı ameliyathaneleri bırakmaya karar vermiştir. Son aylarda yoğunlaşan baskı, hakaret ve saldırılar, ÇOMÜ yönetiminin bu kararı da gözden geçirmesine neden olmuştur. Rektörlüğümüz, hastaneden gelen talepler doğrultusunda Kepez'de semt polikliniği ve ameliyathaneleri dahi tutmanın imkansız olduğunu anlamıştır. Bu bağlamda hastanenin tüm altyapısını en geç bir yıl içinde merkez yerleşkeye taşımak için çalışmalar hızlandırılmıştır. Bir Türk üniversitesinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, bir Türk beldesinde eğitim vermeye, şifa dağıtmaya ve bilimsel araştırmalar yapmaya devam edememesi son derece düşündürücüdür. Bu sonuç, Kepez Belediyesi'nin arzu ettiği ve zorlayarak hazırladığı bir durumdur. Başka bir ifadeyle amaçlarına ulaşmışlardır, hayırlı olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber