Van'ın jeolojik etüd çalışmaları tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Van'ın 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak jeolojik etüd çalışmalarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmaları, Van Belediyesi'ne teslim edilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, "Van'ın imar sahası 6 bin 500 hektar. Ama biz şu anda 15 bin hektarlık alanda çalışma yaptık. Hatta Edremit'i katarsak 20 bin hektar civarında bir alanda çalışma yaptık. Bu, şu anlama geliyor, bu şehrin 40 yıllık ihtiyacı karşılandı.? dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deprem sonrası, uzmanlardan oluşan kalabalık bir ekibi Van'a göndererek, şehrin jeolojik etüd çalışmalarını başlattı. Yaklaşık 6 ay süren bir çalışma sonrası Van'ın 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak jeolojik etüd çalışmalarını tamamladı. Van'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Yapı İşleri Genel Müdürü Hüseyin Dilaver, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Torman, beraberinde Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ile birlikte Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'yi makamında ziyaret etti.

Jeolojik etüd çalışmalarının yapıldığı bölgelerle ilgili haritaları ve raporu Başkan Abi'ye teslim eden Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, jeolojik etüd çalışmaları açısından Van'ın, Türkiye'nin en güncel illerinden biri olduğunu söyledi. Yapılan jeolojik çalışmanın, mikro bölgelemeye yakın bir çalışma olduğunu bildiren Kahraman, ?Van'da etaplar halinde, sondaj sayısı olarak 10 bin metreye yakın sondajlama oldu. Ve Van'ın imar sahası 6 bin 500 hektar. Ama biz şu anda 15 bin hektarlık alanda çalışma yaptık. Hatta Edremit'i katarsak 20 bin hektar civarında bir alanda çalışma yaptık. Bu şu anlama geliyor; bu şehrin 40 yıllık ihtiyacı karşılandı.? dedi.

BAKANLIK VAN'DA İMAR ÇALIŞMALARININ ÖNÜNÜ AÇTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, 18 Nisan 2012 tarihinde belediyelere gönderilen yazıyı hatırlatan Kahraman, ?Belediyelerimize o tarihte dedik ki elinde jeolojik etüdü olan, zemin etüdünü yaptıran mevcut plana ve bizim yaptığımız plana uygun olacak şekilde de projesini getirenlere ruhsatlandırma yapılabilir. 18 Nisan tarihinde yaklaşık 3 ay önce imar çalışmalarının önünü açmıştık. Şimdi yaptığımız ve jeolojik etütlerle artık inşaat faaliyetleri daha da hızlanacak. Van'ın elinde jeolojik etüdü olan belediyemizin gerekli kolaylığı sağlayacağına inanıyoruz.? diye konuştu.

Deprem sonrası inşaat faaliyetlerinin Van'da hızla artması ile şehirde bir canlanmaya şahit olduklarını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti: ?Şu anda şehir merkezinde inşaat faaliyetleri hızla devam ediyor. Bir canlanma da görüyoruz. Bunun devam etmesini istiyoruz. Bundan sonra da inşallah inşaat süreci daha da hızlanacak. Planlarımız da belli bir noktaya geldi. Ama bu esnada sizlerle de konuşuyoruz, sizlerin fikirlerinizi alıyoruz. Eski plana uygun bizim planla da çakışmayan inşaatlar için belediye yardımcı olmalı. Ruhsatlandırma konusunda bizden görüş alarak hızlı çalışmalar, cevaplandırmalar yapmalıdır. Zaten biz de yaptığımız yeni imar planlarında mümkün mertebe vatandaşın kazanılmış haklarına biz bir şey yapmak istemiyoruz. Kat yüksekliğinde değişiklik olmaması ilkelerimizden biridir.?

Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ise yapılan jeolojik etüd ve zemin etüd çalışmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber