Vali Harput'tan dünya şampiyonu Bursa Kılıç-Kalkan ekibine altın

İngiltere Llangollen'de düzenlenen halk oyunları yarışmasından 52 yıl aradan sonra dünya birinciliği ile dönen Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları ekibi, Vali Şahabettin Harput'a ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valiliği desteğiyle İngiltere Llangollen'de düzenlenen halk oyunları yarışmasına katılan Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği, 52 yıl aradan sonra aynı yarışmadan dünya birinciliğiyle döndü.

Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen yarışma ve organizasyonlara katılan Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği, başta Avrupa olmak üzere, Uzak Doğu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada kültür elçisi olarak faaliyet gösteriyor. Müziksiz dans gösterisiyle yabancıların büyük hayranlığını kazanan Kılıç-Kalkan, son olarak Bursa Valiliği desteğiyle 3-8 Temmuz tarihleri arasında İngiltere Llangollen'de düzenlenen halk oyunları yarışmasına katıldı. Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği, 52 yıl önce dünya birinciliği elde edilen yarışmadan yıllar sonra yine aynı coşku ve gururla döndü.

Yarışmadan dünya birinciliği ile dönen kılıç kalkan ekibi, bu mutluluğu kendilerinden desteklerini esirgemeyen Vali Şahabettin Harput ile paylaştı. Heykel Valilik binasında kılıç kalkan ekibini kabul eden Vali Şahabettin Harput, ekibi birer altın ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Metin Dikerel kabulde yaptığı değerlendirmede; derneğin 1956'dan bu yana kentin tanıtımı için çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ?Son olarak İngiltere Llangollen'de dünya birinciliği kazandık. Llangollen'de kazanılan birinciliğin çok büyük bir anlam var. Çünkü bizlerin yıllardır rüyalarını süsleyen, onun hayaliyle yaşadığımız, ağabeylerimizin 1960 yılında tam 52 sene önce dünya birinciliği kazandığı Llangollen /İngiltere'de yapılacak yarışmada birincilik bayrağını taşımaktı. Yarışmada 40 civarında ülke vardı. Biz burada büyüklerde halk oyunları kategorisinde 12 ülke ile yarıştık ve birinci olduk. 52 yıl sonra bu birinciliği tekrar kazanarak şehrimize armağan etmenin mutluluğu içindeyiz.? diye konuştu.

Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Metin Dikerel ardından yarışmada birinci olduklarından dolayı kazandıkları şilt başarı beratını da Vali Harput'a takdim etti.

Vali Şahabettin Harput, ?Sizinle ne kadar gururlansak azdır. Bursa'nın güzelliklerini ve değerlerini tanıtmak bizim için bir sevda, bu sevda insanın içine girdiğinde insan uyuyamaz. Dünyanın değişik ülkelerinde Bursa ve ülkemizi gururla temsil eden kılıç kalkan ekibinin 52 yıl aradan sonra Bursa kılıç kalkan ekibinin büyüklerde dünya şampiyondu olması büyük bir gurur. Bu çocukların hepsinin alınlarından öpüyorum.?dedi. Bu başarının tesadüfi olmadığını anlatan Harput, ?Bu çocuklar orada ülkemizi Osmanlıyı ve tarihimizi temsil ettiler. Bu başarı aynı zamanda Bursa'nın tanıtımı içinde çok büyük öneme sahiptir. Ben bu gençleri birer altın ve teşekkür belgesi ile ödüllendiriyorum.? şeklinde konuştu.

Vali Şahabettin Harput, ardından Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Metin Dikerel başta olmak üzere ekip üyelerini birer altın ve teşekkür beratı ile ödüllendirdi. Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları ekibinin kısa bir gösterisi ile ziyaret tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber